Dubrava niže pobjede, a poraze su doživjeli Ban Jelačić, Gaj, Lonja i Rakovec

0
Komunalac add

10. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

Meštrica je rutinski pobijedila Rakovec, a Kloštar uz puno muke osvojio sva tri boda u Banovu, pa obje ekipe nastavljaju borbu za jesensku titulu. Dubrava je jedina spasila čast NS Vrbovec u 10. kolu koja je pobijedila Bunu, dok su ostali klubovi Ban Jelačić, Gaj, Lonja i Rakovec doživjeli poraze. U derbiju začelja Ostrna je doživjela poraz od  Posavca, dok je Turopolje slavilo protiv Dinama Hidrela.

Dubrava nastavlja pobjedama, ali je to ovaj puta protiv fenjeraša Bune ostvarila puno teže nego što se očekivalo. Gosti iz Male Bune šokirali su domaćina u 11. minuti jer su poveli pogotkom Roberta Huđbera. Najbolji domaći napadač Martin Horvat je poravnao rezultat u 38. minuti. Junak utakmice postao je džoker s klupe Luka Kamber, koji je ušao u teren u 61. minuti, a već minuti kasnije postigao pobjedonosni zgoditak za Dubravu. Malo pomalo, iz kola u kolo, Dubrava se penje na tablici pa se sada nalazi na 7. mjestu i najbolje je plasirana momčad iz područja NS Vrbovec. Trener Ivan Leboš diže natjecateljsku formu svoje momčadi pa je za očekivati da Dubrava u zadnjim kolima podeblja svoj bodovni saldo.

Ban Jelačić i Kloštar su odigrali jednu čvrstu, borbenu i požrtvovnu utakmicu, u kojoj nije bilo neke ljepote i koja je otišla na stranu gostiju iz Kloštar Ivanića. U prvoj ozbiljnoj akciji nogometaši Kloštra stigli su do rezultatske prednosti. Jure Miličević je proigrao Dominika Ivankovića koji je s 10 m preciznim udarcem pogodio u lijevi donji kut. Banovčani su poravnali rezultat u 12. minuti. Matija Pušić je asistirao Saši Uremoviću koji je s 10-tak m svladao vratara Petra Platužića. U nastavku je Kloštar uspostavio laganu inicijativu i stvorio par šansi za postizanje pogodaka, koji je ponovo poveo u 72. minuti. Emanuel Ćehić je izveo korner s lijeve strane, a najprisebniji u skoku bio je Patrik Jandrić koji je glavom iz blizine zabio gol. U sudačkoj nadoknadi 90+3 minuti iz gužve  je pucao Dino Juričić, a Tino Ptičar iz gol crte izbio loptu, pa je tako na kraju utakmica zasluženo pripala Kloštru 2:1. Kloštar je pod trenerskom palicom Dražena Jambrečine protiv kvalitetne momčadi Bana Jelačića uknjižio nova tri boda i tako nastavlja mrtvu utrku sa Meštricom za naslov jesenskog prvaka. Banovčani su odigrali dobru utakmicu protiv Kloštra, ali u samoj završnici utakmice nisu bili miljenici sportske sreće, pa su ostali bez bodova i nisu „kapitalizirali“ gostujuću pobjedu iz prošlog kola u Maloj Buni.

Lonja je progutala još jednu jesensku gorku pilulu, ali je u tome sama kumovala što je ostala bez bodova protiv gostiju iz Kobilića. U prvom poluvremenu Lonja je imala nekoliko prilika za postizanje golova i k tome je Andrija Barišić loše izveo kazneni udarac koji mu je obranio vratar Antonio Pentek. I kako to već obično biva, kada ne iskoristiš svoje prigode uslijedila je kazna za domaće promašaje. Toni Štefner je doveo goste u vodstvo u 48. minuti. Sve je bilo riješeno tri minute kasnije jer je u 51. minuti Josip Šošić zabio gol iz kaznenog udarca za pobjedu Vatrogasca 2:0. Nikako da Lonje ove jeseni stabilizira svoje redove i da probudi svojenapadače jer ima jedan od najlošijih napada lige. Naime, nogometaši Lonje su postigli samo 10 golova, koliko su zabili i igrači Posavca, a jedino su manje zatresli protivničke mreže napadači Bune, kojima je to uspjelo u 5 navrata.

Prvoplasirana Meštrica nije dala nikakve šanse Rakovčanima, koji su u Gornju Lomnicu doputovali samo s 11 igrača, za bilo kakav pozitivni rezultat, već su rutinski stigli do još jedne pobjede. Prvi strijelac za domaćina bio je Marin Tuka u 13, minuti, a Krešimir Košutić je povećao vodstvo u 44. minuti. Marin Skorin je zabio gol u 87. minuti za domaći trijumf od 3:0. Potrebno je napomenuti da je i Meštrica nastupila u oslabljenom sastavu jer je na utakmici bilo nazočno 13 igrača. Rakovec je nakon 3 poraza u nizu završio u donjem dijelu tablica, na rubu momčadi, koje se nalaze u zoni ispadanja.

Gaj je još jednom nesretno izgubio utakmicu, ovaj puta u Vezišću, od ekipe Milke Trnine. Domaćin je stigao u rezultatsku prednost preko Ivana Fešte u 5. minuti. Franjo Jaković je izjednačio rezultat u 31. minuti. Međutim, tri minute kasnije domaćin stiže drugi puta do vodstva preko Alena Kanceljaka. Gaj je po drugi puta izjednačio u 67. minuti, a u strijelce se upisao Anđelko Kuten. Milka Trnina je treći puta povela u 77. minuti, a pobjedonosni zgoditak je postigao Leonard Lom.

Ostali rezultati 10. kola: Ostrna – Posavec 2:3, Turopolje – Dinamo Hidrel 4:1.

Poredak: 1. Meštrica 26,2. Kloštar 24, 3. Turopolje 20, 4. Vatrogasac 20, 5. Milka Trnina 18, 6. Dinamo Hidrel 17, 7. Dubrava 17, 8. Ban Jelačić 14, 9.Gaj 13, 10. Rakovec10, 11. Lonja 8, 12. Posavec 7, 13. Ostrna 5, 14. Buna 0.

Strijelci:

10 Horvat Martin (3 KU) (NK Dubrava),

9 Britvec Ivan (NK Meštrica),

7 Jambrešić Jurica (NK Turopolje) i Milićević Jure (NK Kloštar),

6 Pagadur Karlo (NK Meštrica) i Uremović Saša (NK Ban Jelačić (B)),

5 Galović Tin (NK Ostrna), Galović Pavao (2 KU) (NK Meštrica), Grgoić Ivica (1 KU) (NK Rakovec), Kos Ivan (1 KU) (NK Turopolje), Kuten Anđelko (NK Gaj), Matković Damir (3 KU) (NK Vatrogasac (K)), Mihaljević Nikola (5 KU) (NK Milka Trnina) i Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)),

4 Augustić Bruno (NK Meštrica), Đuksi Filip (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (NK Gaj), Salaj Robert (NK Rakovec), Šejić Andreas (NK Turopolje), Starčević Mislav (NK Dinamo Hidrel), Vranek Ivan (1 KU) (NK Posavec) i Zorić Robert (NK Dinamo Hidrel),

3 Baček Luka (NK Rakovec), Ćehić Emanuel (NK Kloštar), Karlović Matej (1 KU) (NK Turopolje), Malekinušić Filip (NK Milka Trnina), Mučić Matija (NK Kloštar), Nestić Matija (1 KU) (NK Ostrna), Stuparić Silvio (1 KU) (NK Milka Trnina)  i Žugaj Martin (NK Dinamo Hidrel),

2 Bradić Tihomir (NK Dubrava), Čerkez Bojan (NK Gaj), Delija Matija (NK Lonja), Fešta Ivan (NK Milka Trnina), Forgač Krešimir (NK Lonja), Fulir Marko (NK Dubrava), Herceg Stanko (NK Turopolje), Hren Matej (NK Ban Jelačić (B)), Ivanković Dominik (NK Kloštar), Jakovljević Tomislav (NK Dinamo Hidrel), Košutić Krešimir (NK Meštrica), Lom Leonard (NK Milka Trnina), Medverec Hrvoje (NK Ban Jelačić (B)), Muhić Selver (NK Vatrogasac (K)), Novak Marko (NK Vatrogasac (K)), Solarić Danijel (NK Lonja), Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)), Šurmin Karlo (NK Gaj), Suša Milan (2 KU) (NK Dubrava), Tafilović Mario (NK Ostrna), Tokić Klaudio (NK Ostrna) i Vidaković Antonio (NK Milka Trnina).

1 Anđelić Mile (NK Turopolje), Antunović Ivan (NK Vatrogasac (K)), Balenović Ivan (NK Dinamo Hidrel), Barišić Andrija (1 KU) (NK Lonja) itd.

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime