Dubrava minimalnom pobjedom protiv Bune do nova tri boda

0
Komunalac add

PRVENSTVENA UTAKMICA, 18. KOLO 1. ŽNL ISTOK

DUBRAVA – BUNA 1 : 0

Dubrava. Igralište ŠRC Dubrava. Bez gledatelja.

Sudac: Kristijan Kršak (Donja Zelina) 7. Pomoćnici: Fran Posarić i Karlo Kašnar (oboje iz Svetog Ivana Zeline).

Delegat: Krešimir Rede (Zagreb).

Strijelac: 1:0 Franjić (60 11m).

DUBRAVA: Šuflaj 6,5, Grgić 7, (od 65. Brkljačić -), Grbavac 6,5, (od 46. Mesarić 6), Leboš 7, Fulir 7, Tomić 6,5, (od 80. Koren -), Suša 6,5, Krivan 7, Horvat 6,5, Petković 6,5, Franjić 7.

Trener: Alan Habuzin 6,5.

BUNA: F. Rak 6, J. Rak 6, Mrkonjić 6, Kovačić 6,5, Cavrić 6,5, Đurašin 6,5, I. Rak 6,5, Huđber 6,5, Đuretić 6, (od 69. Muža -), Škojc 6, Šebek 6.

Trener: Boris Konjević 6.

Igrač utakmice: Marko Fulir.

Dubrava i Buna odigrali su borbenu i požrtvovnu igru u kojoj nije bilo ljepote niti 100 postotnih prilika na obje strane. Momčadi su bile pragmatično vođene i usmjerene na rezultat, pri čemu je veća volja za pobjedom domaćina presudila pa su bodovi zasluženo ostali u Dubravi.

Početak utakmice pripao je gostima koji su imali par poluprilika, ali iz kojih nisu ozbiljno zaprijetili. Domaćin je uzvratio tek u 20. minuti kada je Tomić topovskim udarcem s 20 m pogodio prečku. Prvo poluvrijeme proteklo je na kraju u izjednačenoj igri s puno trke i duela na sredini terena u kojoj su momčadi čekale svoje prigode iz kontranapada ili protivničke pogreške.

U nastavku u rovovskoj borbi, prodor Grgića po lijevoj strani u 60. minuti bio je zaustavljen prekršajem u gostujućem kaznenom prostoru pa je sudac Kršak pokazao na bijelu točku. Kazneni udarac sigurno je izveo Franjić i doveo Dubravu u vodstvo. Nakon toga Buna vrši pritisak prema domaćim vratima. Međutim, stihijski gostujuću napadi su se odbijali u čvrstu i granitnu domaću obranu, koja je u dramatičnoj i uzbudljivoj završnici uspjela sačuvati minimalnu pobjedu pod mudrim vodstvom trenera Alana Habuzina.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime