Dubrava, Lonja i Rakovec ostvarili pobjede

0
Komunalac add

3.KOLO, 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

U derbiju 3. kola Buna i Kloštar su odigrali bez pogodaka, ali je Buna ostala na tronu tablice. Dubrava je ostvarila visoku pobjedu na gostovanju u Gaju. Lonja je zabilježila prvi jesenski trijumf protiv neugodne momčadi Milke Trnina. Rakovec očekivano na gostovanju do tri boda protiv Ostrne. Ban Jelačić doživio je neugodan poraz na domaćem terenu od Brcka. U Kobiliću je Vatrogasac minimalno svladao Posavec. U turopoljskom derbiju Dinamo Hidrel pobijedio je Turopolje.

Dubrava je potvrdila kvalitetu svoje ekipe i sasvim zasluženo pobijedila Gaj. Početak utakmice pripao je Dubravcima dok su se domaći igrači bili primorani braniti. U 12. minuti bio je srušen Martin Horvat u domaćem kaznenom prostoru pa je sudac Marko Vuković malo „preoštro“ dosudio kazneni udarac za goste. Sigurni realizator najstrože kazne bio je Martin Horvat. Iskusni Marko Fulir je u 20. minuti pobjegao svojim čuvarima i iskosa s lijeve strane s 10 m pogodio prizemno u lijevi donji kut. Neuhvatljivi Martin Horvat je u 32. minuti zavrnuo loptu s lijeve strane, a Goran Grgić po treći puta zatresao domaću mrežu. Tihomir Bradić je u 39. minuti ubacio loptu, ali je Tomićev udarac glavom završio uz desnu vratnicu. Mišel Gomerčić je u 44. minuti izveo slobodni udarac preko „živog zida“, a Andrei Brkljačić izvrsno reagirao i loptu izbacio u korner. U drugom poluvremenu Gaj je zaigrao puno bolje. Patrik Pajur je prošao dva gostujuća igrača u 58. minuti i dodao loptu Patriku Hercegu koji je snažno pucao, a Brkljačić sjajnom obranom uz pomoć lijeve vratnice spriječio zgoditak. Međutim, domaći pritisak nije urodim pogotkom pa su gosti sredili svoje redove. Najbolji igrač utakmice Martin Horvat je u 62. minuti ubacio loptu s desne strane, a Robert Tomić glavom postigao pogodak. Tihomir Bradić je u 81. minuti postigao prekrasan gol iz slobodnog udarca s 18 m preko živog zida u desne rašlje. Dubrava je pobijedila Gaj rezultatom 5:0 i pozicionirala se na 3. mjesto iza vodeće Bune i Vatrogasca. Zaslužio je Gaj barem počasni zgoditak, ali to je sjajnim obranama spriječio vratar Andrei Brkljačić. I domaći vratar Kosovec je skinuo više udaraca napadačima Dubrave u prvom poluvremenu, ali nije mogao ništa više od toga.

Utakmica između Ostrne i Rakovca otišla je na stranu gostiju već u ranoj fazi utakmice jer je Bojan Čerkez u 9. minuti zabio gol za Rakovec. Dugo je stajao taj rezultat do 47. minute kad je Ivan Đunđer nespretno zatresao vlastitu mrežu i dao Rakovčanima vjetar u leđa. Na kraju je Ivica Grgoić u 78. minuti svladao vratara Marka Čivića pa je Rakovec zasluženo pobijedio Ostrnu 3:0, koja do sada nije osvojila niti jedan bod. Utakmica je odigrana u „prijateljskom tonu“ pa sudac Karlo Kašnar nije imao potrebe za dodjeljivanjem disciplinskih mjera.

Teško ove jeseni Lonja postiže pogotke pa je to potvrdila i protiv kvalitetne i iskusne ekipe Milke Trnina. Lonja je krenula napadački u utakmicu i zagospodarila terenom. U 15. minuti Karlo Severec je izašao sam na vratara Dejana Moguljaka koji mu je obranio udarac. U tijeku domaće dominacije, gosti su stigli do rezultatske prednosti u 37. minuti. Ivan Fešta je odapeo s 35 m i lopta je prošla kroz ruke Tome Bagarića. No, nije dugo trajala gostujuća radost jer je dvije minute kasnije Silvijo Darojković postigao eurogol iz slobodnog udarca. U drugom dijelu potpuna dominacija Lonje, u kojem se svojim obranama istaknuo Moguljak. Lonja je preokrenula rezultat u samoj završnici utakmice kad je u 87. minuti Ivan Marko Ivoš zabio prekrasan gol u same rašlje za zasluženu pobjedu Lonje 2:1 i za veliko slavlje domaćih navijača i trenera Igora Maksimovića.

Neugodan i hladan tuš doživjeli su nogometaši Bana Jelačića na svom terenu od gostiju iz Brckovljana. Prvo poluvrijeme proteklo je u jalovoj i bezidejnoj inicijativi domaćih nogometaša. Saša Uremović doveo je u vodstvo Ban Jelačić u 55. minuti iz kaznenog udarca. Domaće vodstvo nije bilo dugog vijeka jer je Brcko izjednačio preko Lovre Žutaka u 66. minuti. Gosti preokreću rezultat u svoju korist iz brzog kontranapada u 72. minuti jer se u strijelce upisao Antonio Vuković. Svi domaći napori da izjednače rezultat ostali su bez odjeka. Dapače, gosti su imali šanse i da povećaju vodstvo, ali je na kraju Brcko na čelu s trenerom Nenadom Pavečićom Bingom zasluženo slavio rezultatom 2:1 i odnio sva tri boda iz Banova.

Ostali rezultati: Buna – Kloštar 0:0, Dinamo Hidrel – Turopolje 2:0, Vatrogasac – Posavec 1:0.

Poredak: 1. Buna 7, 2. Vatrogasac 7, 3. Dubrava 6, 4. Brcko6, 5. Dinamo Hidre 6, 6. Kloštar 5, 7. Rakovec 5, 8. Lonja 5, 9. Turopolje 4, 10. Milka Trnina 4, 11. Ban Jelačić 1, 12.

Gaj 1, 13. Posavec 0, 14 Ostrna 0.

Strijelci:

3 Fešta Ivan (NK Milka Trnina), Horvat Martin (2 KU) (NK Dubrava), Perić Adrian (1 KU) (NK Turopolje) i Vuković Antonio (NK Brcko)

2 Benko Dominik (NK Gaj), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Čerkez Bojan (NK Rakovec), Darojković Silvio (NK Lonja), Fulir Marko (NK Dubrava), Hasanović Leon (NK Dinamo Hidrel), Jambrek Josip (NK Ostrna), Karlović Matej (NK Turopolje), Matković Damir (1 KU) (NK Vatrogasac (K)), Milićević Jure (NK Kloštar), Očić Dominik (NK Rakovec), Pazman Filip (NK Buna), Ramadani Valmar (1 KU) (NK Kloštar), Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)) i Tomić Robert (NK Dubrava)

1 Agatić Robert (NK Brcko), Baček Dominik (NK Rakovec), Brbot Ivan (NK Brcko), Ćosić Josip (NK Ban Jelačić (B)), Filipović Bruno (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Grgić Goran (NK Dubrava), Grgoić Ivica (NK Rakovec), Huđber Robert (1 KU) (NK Buna), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Koletić Matija (NK Milka Trnina), Majsec Karlo (NK Milka Trnina), Marković Ivan (NK Lonja), Medverec Hrvoje (NK Gaj), Mihaljević Nikola (1 KU) (NK Milka Trnina), Mikulić Marko (NK Ban Jelačić (B)), Pajur Patrik (NK Gaj), Pukšić Mario (NK Buna), Pušić Matija (NK Ban Jelačić (B)), Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić (B)), Stuparić Silvio (NK Milka Trnina), Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)), Uremović Saša (1 KU) (NK Ban Jelačić (B)), Žugaj Martin (NK Posavec) i Žutak Lovro (NK Brcko).

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime