Dubrava ispratila goste iz Novog Čiča s četiri gola u mreži

0
Komunalac add

2.  KOLO, 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

Dubrava je na domaćem terenu zabilježila visoku pobjedu protiv Dinama Hidrela. Brcko ostvario uvjerljiv trijumf protiv Gaja, a Kloštar protiv Ostrne. Buna je odnijela sva tri boda iz Orla protiv Posavca. U Vezišću je Milka Trnina minimalno svladala Ban Jelačić. U derbijima Rakovec i Lonja te Turpolje i Vatrogasac podijelili bodove. Buna je jedina ekipa koja je u prva dva kola osvojila maksimalnih šest bodova izasjela je na 1. mjesto 1. ŽNL Istok.

Dubrava je pobijedila Dinamo Hidrel rezultatom 4:0 i tako prebrisala poraz kojeg je doživjela u prvom kolu u Kobiliću. To je ujedno i prva prvenstvena pobjeda Ivan Spajića na trenerskoj klupi Dubrave. Marko Fulir je doveo Dubravu u vodstvo u 17. minuti, a Robert Tomić povećao domaće vodstvo u 42. minuti. Otpor gostiju iz Novog Čiča je definitivno slomljen u 48. minuti, a strijelac je bio Martin Horvat iz kaznenog udarca. Točku na i stavio je iskusni Tihomir Bradić koji je zatresao gostujuću mrežu u 62. minuti i tako potvrdio vrlo kvalitetnu igre domaće momčadi. Kod gostiju je bio isključen zbog dva žuta kartona Tomislav Lacković u 31. minuti igre.

Iako je Gaj u gostima poveo pogotkom Hrvoja Medverca u 9. minuti, na kraju je slavio Brcko rezultatom 4:1. Robert Agatić je izjednačio rezultat u 29. minuti, a Ivan Brbot preokrenuo prednost na stranu domaćina u 39. minuti. Antonio Vuković je postigao dva pogotka za Brcko u 66. i 78. minuti i potvrdio domaće slavlje.

Bolji ulazak momčadi Milke Trnine u utakmicu protiv Bana Jelačića bio je nagrađen domaćim vodstvom u 12. minuti pogotkom Silvija Stuparića. Međutim, gosti se vraćaju u utakmicu u 22. minuti jer je Josip Ćosić svladao vratara Dejana Moguljaka. Na početku drugog poluvremena Matija Koletić u 48. minuti i Karlo Majsec u 50. minuti dižu domaću prednost na dva gola prednosti. Imali su domaći igrači još velikih prigoda za pogotke koje nisu iskoristili, a tragičar utakmice bio domaći napadač Ivan Fešta. Matija Pušić je smanjio domaće vodstvo u 70. minuti. Na kraju je u uzbudljivoj i neizvjesnoj završnici domaćin uspio sačuvati minimalno vodstvo 3:2 i osvojiti sva tri boda.

Lonja je od samog početka krenula agresivno i angažirano te preuzela igru dok su se Rakovčani bili prisiljeni braniti. Bolju igru Lonjičani su pretvorili u vodstvo u 13. minuti. Ivan Marković se u punom trku oslobodio domaćeg igrača i potom s 10 m zakucao loptu u domaću mrežu. U 19. minuti Ivan Marko Ivoš je ubacio loptu s desne strane koju je tukao Marković sa 7 m, a vratar Mijo Jurić čudesnom obranom loptu izbacio u korner. Domaćin se vratio u utakmicu u 44. minuti. Ivica Grgoić je ubacio loptu s desne strane koju je glavom s 7 m pogodio Dominik Baček i izjednačio rezultat. Drugo poluvreme proteklo je u ravnopravnoj igri gdje se uglavnom vodila borba na sredini terena. Pogrešku gostujuće obrane u 62. minuti nije iskoristio Grgoić koji je neometan uputio lob udarac s 16 m koji je završio iznad gola. U 86. minuti Ivoš je u 86. minuti uputio oštar centaršut s 40 m koji je pored skamenjenih igrača obiju momčadi završio tik u lijevu vratnicu. Derbi između Rakovca i Lonje je na kraju završio i najpravednijim rezultatom 1:1 i podjelom bodova, u jednoj prije svega požrtvovnoj i borbenoj igri u kojoj nije bilo ljepote, ali je bilo igračkih tenzija s puno startova i prekida igre. Sudac Martin List je podijelio 10 javnih opomena, svakoj momčadi po 5 žutih kartona zbog preoštrih startova i prigovora na suđenje.

Ostali rezultati: Posavec – Buna0:2, Kloštar – Ostrna 4:1 i Turopolje – Vatrogasac 1:1.

Poredak: 1. Buna 6, 2. Kloštar 4, 3. Turopolje4, 4. Milka Trnina 4, 5. Vatrogasac 4,6. Dubrava 3, 7. Brcko 3, 8. Dinamo Hidrel 3, 9. Lonja 2, 10. Rakovec 2, 11. Ban Jelačić1, 12. Gaj 1, 13.Ostrna 0, 14. Posavec 0.

Strijelci:

3 Perić Adrian (1 KU) (NK Turopolje)

2 Benko Dominik (NK Gaj), Fešta Ivan (NK Milka Trnina), Horvat Martin (1 KU) (NK Dubrava), Jambrek Josip (NK Ostrna), Karlović Matej (NK Turopolje), Matković Damir (1 KU) (NK Vatrogasac (K)), Milićević Jure (NK Kloštar), Očić Dominik (NK Rakovec), Pazman Filip (NK Buna), Ramadani Valmar (1 KU) (NK Kloštar)  i Vuković Antonio (NK Brcko)

1 Agatić Robert (NK Brcko), Baček Dominik (NK Rakovec), Bradić Tihomir (NK Dubrava), Brbot Ivan (NK Brcko), Čerkez Bojan (NK Rakovec), Ćosić Josip (NK Ban Jelačić (B)), Darojković Silvio (NK Lonja), Filipović Bruno (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Fulir Marko (NK Dubrava), Huđber Robert (1 KU) (NK Buna), Koletić Matija (NK Milka Trnina), Majsec Karlo (NK Milka Trnina), Marković Ivan (NK Lonja), Medverec Hrvoje (NK Gaj), Mihaljević Nikola (1 KU) (NK Milka Trnina), Mikulić Marko (NK Ban Jelačić (B)), Pajur Patrik (NK Gaj), Pukšić Mario (NK Buna) ,Pušić Matija (NK Ban Jelačić (B)), Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić (B)), Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)), Stuparić Silvio (NK Milka Trnina), Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)), Tomić Robert (NK Dubrava) i Žugaj Martin (NK Posavec).

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime