Dubrava i Zvekovac opravdali ulogu favorita u 1. kolu kupa NS Vrbovec

0
Komunalac add

U kup natjecanju je uvijek bilo iznenađenja u kojem su papirnati favoriti znali gubiti utakmice od niže rangiranih protivnika. Dubrava i Zvekovac su opravdali ulogu favorita dok se Ban Jelačić u daljnje kup natjecanje provukao kroz ušicu igle.

U Vrbovcu prava nogometna drama u kojoj su nogometaši Bana Jelačića tek u sudačkoj nadoknadi 90+3 minuti uspjeli izjednačiti rezultat preko Ante Aračića. Igrači Slobode poveli su u 48. minuti pogotkom Matea Jakopica i bili na pragu eliminacije favorita, ali su nesretno primili izjednačujući zgoditak u zadnjim trenucima utakmice. Prema izvješću o utakmici u pucanju jedanaesterca bili su prisebniji i precizniji igrači iz Banova rezultatom 3:1 koji su se tako plasirali u daljnje natjecanje kupa. S druge strane Gradečani, koji su dobrano namučili igrače Bana Jelačića, mogu žaliti zbog ispadanja jer su doslovce u zadnjim sekundama dozvolili izjednačenje, a potom iskazali nepreciznost kod izvođenja jedanaesteraca.

U Dubravi nije bilo nikakvih šansi za iznenađenjem jer je najbolji igrač utakmice Martin Horvat postigao tri pogotka u 15., 19. i 21. minuti i tako već u ranoj fazi utakmice riješio pitanje pobjednika protiv gostiju iz Brezina. Luka Kamber je zabio zgoditak u 47. minuti za potvrdu dobre igre domaćina i za zasluženu pobjedu Dubrave protiv Mladosti 4:0.

U Zvekovcu je viđena prava golijada u kojoj je domaćin na kraju sasvim zasluženo pobijedio solidne goste iz Žabnice rezultaom 5:3. Igrač utakmice je bio trostruki strijelac Antonio Kovačević koji je pogađao suparničku mrežu u 14., 75. i 88. minuti, a još su strijelci za Zvekovac bili Mihael Kovačević (6) i Luka Antičević (35). Za Žabnicu golove su postigli: Antonio Jurak (21), Martin Gajšek (54) i Dino Radosavac (70).

Nogometaši Croatije iz Nove Kapele nisu doputovali u Tučenik pa je utakmica registrirana u korist Graničara 3:0. U 1. kolu bili su slobodni: Gaj, Lonja, Rakovec i Strmec.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime