Dubrava i Gaj izborili polufinale kupa NS Vrbovec

0
Komunalac add

Dubrava i Gaj zasluženo su izborili polufinale kupa u neizvjesnim i dramatičnim utakmicama. Lonja i Graničar imali su svoje velike šanse koje nisu iskoristili, a Rakovec nije doputovao Zvekovac pa će se o rezultatu te kup utakmice rješavati za zelenim stolom. Četvrti par Strmec – Ban Jelačić svoju će utakmicu odigrati 27. travnja 2022. godine u Bedenici.

LONJA – DUBRAVA 2:3

LONJICA, Igralište NK Lonje. Gledatelja 100.

Sudac: Antonio Kokot (Celine). Pomoćnici: Ivan Bukovčan (Cubinec) i Rafaelo Bartol (Sveti Ivan Žabno).

Delegat: Tomislav Kostiha (Zagreb).

STRIJELCI: 0:1 Suša (47), 1:1 Blažević (58), 1:2 Horvat (64), 1:3 Horvat (67), 2:3 Severec (84).

LONJA: Bagarić, Solarić, (od 82. Jaković), Hren, (od 36. Severec), Pavlić, Blažević, (od 59. Dokuš), I. Tandara, (od 54. Granić), Forgač, (od 82. Vešligaj), Barišić, Simonović, (od 78. Gruden), J. Tandara, Beljan, (od 57. Delija).

Trener: Igor Maksimović.

DUBRAVA: Kozumplik, Grgić, (od 75. Babić), Brkljačić, Grbavac, Tomić, Bradić, Fulir, Kamber, M. Horvat, (od 90. Fugaj), Suša, (od 74. K. Horvat), Stjepanović, (od 70. Novosel).

Trener: Ivan Leboš.

CRVENI KARTON: Matija Delija (90).

IGRAČ UTAKMICE: Martin Horvat.

Početak utakmice pripao je Lonji koja je u prvih pola sata imala punu inicijativu, vršila konstantni pritisak i natjerala Dubravu na grčevitu obranu. Međutim, domaći nogometaši u tom razdoblju nisu iskoristile svoje 100 % šanse za pogotke. U međuvremenu Dubravci su se oslobodili domaćeg pritiska i u zadnjih 15 minuta opasno zaprijetili preko brzih kontranapada.

Milan Suša je na početku drugog poluvremena Dubravu doveo u vodstvo u 47. minuti, a Josip Blažević poravnao rezultat u 58. minuti. Međutim, Dubrava je na krilima Martina Horvata u 64. i 67. minuti povela rezultatom 3:1. Napadi Lonje urodili su smanjenjem rezultata, Karlo Severec zabio je gol u 84. minuti. Na kraju svi napori domaćina da izjednače rezultat nisu uspjeli jer su Dubravci u dramatičnoj završnici obranili minimalno vodstvo i plasirali se u polufinale kupa.

Trener Dubrave Ivan Leboš nakon utakmice je izjavio kako je u prvih pola sata Lonja dominirala i imala šanse koje nije iskoristila. – Mi smo došli do zraka tek u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena kada smo i mi imali svoje šanse koje nismo iskoristili. Sretno smo poveli na početku drugog poluvremena pogotkom Suše, a Lonja se brzo vratila u igru. Međutim, u nastavku smo i mi zaigrali puno agresivnije, a plod naše dobre igre bilo je i naše vodstvo od 3:1. Na kraju pritisak Lonje je doveo do smanjenja rezultata, ali  smo ipak na kraju uspjeli sačuvati naše vodstvo i pobijediti 3:2. Iako, na kraju kada se sve realno sagleda prema prikazanoj igri i šansama rezultat je trebao biti neriješen. Čestitam svojim igračima na borbenoj i angažiranoj igri kao i na pobjedi, ali isto tako upućujem i riječi pohvale na igri domaćina – zaključio je Leboš.

GAJ – GRANIČAR 2:0

GAJ, Igralište NK Gaja. Gledatelja 70.

Sudac: Juraj Mikšec (Zagreb). Pomoćnici: Ante Capan i Kristina Vitez (oboje iz Vrbovca).

Delegat: Filip Oroz (Gračec).

STRIJELCI: 1:0 Kosovec (70 11m), 2:0 B. Čerkez (87).

GAJ: Kosovec, Jaković, Subić, S. Čerkez, Mat. Benko, Šurmin, J. Gomerčić, B. Čerkez, (od 87. Mar. Benko), Kuten,M. Gomerčić, D. Benko, (od 40. Grgoić)

Trener: Marijan Čokor.

GRANIČAR: Jantoljak, Martinčević, Kemenović, Hmelina, Malčić, Lepčić, Ivančić, (od 54. Žunić), Šimatović, (od 45. Mišir), Droždan, Kobelščak, (od 87. Nikolić), Cigler, (od 87. Hrenedić).

Trener: Antun Anthony Pavlović.

CRVENI KARTON: Alen Malčić (56) i Milan Mišir (67).

IGRAČ UTAKMICE: Bojan Čerkez.

Uraganski domaći napadi Gaja u prvih 15 minuta stvorili su tri 100 % šanse koje nisu realizirane. Potom su se gosti iz Tučenika pomalo pribrali i domaći nogometaši više ne mogu doći u izgledne prilike. Iako je Gaj i u drugom poluvremenu imao inicijativu, Graničar je sve bolje igrao i počeo stvarati glavobolju domaćoj momčadi. Ipak, Gaj je stigao do vodstva u 70. minuti jer je Tihomir Kosovec sigurno realizirao kazneni udarac. Sve dvojbe je riješio najbolji igrač utakmice Bojan Čerkez pogotkom u 87. minuti utakmice za zasluženi prolaz u polufinale kupa. Graničar se predstavio kao kvalitetna, poletna i borbena momčad koja nije odustajala od kombinatorne igre ni nakon što je ostala i bez drugog igrača u 67. minuti utakmice.

Trener Gaja Marijan Čokor je kratko komentirao utakmicu rekavši kako na početku prvog poluvremenu nisu realizirali zicere zbog čega su kasnije došli u probleme. – U nastavku se zakompliciralo jer su gosti prikazali kvalitetan nogomet, a naš pritisak nije urodio vodstvom. No, na kraju smo ipak za nijansu bolju igru kapitalizirali u 70. minuti kada je iskusni vratar Tihomir Kosovec zabio gol iz kaznenog udarca. Imali su gosti priliku i za izjednačenje i to s dva igrača manje, ali je lopta završila uz desnu vratnicu. Na kraju zaslužena pobjeda koju je u samoj završnici osigurao Bojan Čerkez. Čestitke svim igračima na prikazanoj igri u kojoj su se istaknuli braća Bojan i Siniša Čerkez, Tihomir Kosovec, Karlo Šurmin, Sven Subić i Franjo Jaković. Čestitke i igračima Graničara na prikazanoj igri koji su se predstavili kao kvalitetna ekipa koju vodi iskusni i kvalitetni trener Anthony Pavlović – rekao je Čokor.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime