Dubrava i Ban Jelačić pobjedama otvorili proljetni dio sezone

0
Komunalac add

14. KOLO 1. ŽNL ISTOK PRVENSTVO 2021./22.

U derbiju 14. kola između vodećih momčadi Kloštra i Meštrice došlo je do smjene na vrhu. Kloštar je pobijedio zgoditkom Tonija Kovačića s 1:0 i tako preuzeo 1. mjesto na tablici pa mu sada za vratom pušu Meštrica i Vatrogasac. Dubrava je bila nemilosrdna u gostima protiv Ostrne, a Ban Jelačić je na domaćem terenu pobijedio Turopolje. Lonja se vratila iz Orla s bodom pa polako stvara izlazak iz opasne zone. Iako je Gaj odigrao dobro utakmicu doživio je poraz u Novom Čiču. Nikako da krene Rakovcu koji je poražen u samom finišu utakmice u Kobiliću, koji uz Ostrnu i Bunu ima najmanje bodova na svom saldu. Posljednje plasirana Buna pretrpjela je poraz kod kuće od Milke Trnine.

Goropadna i razigrana Dubrava je teško porazila Ostrnu na domaćem terenu kojoj je utrpala 9 komada. Raspoloženi dvojac Karlo i Martin Horvat postigli su 6 golova. Karlo Horvat je prvi postigao hat trick i to zgodicima u 4., 36. i 58., minuti, dok se Martin Horvat upisivao u strijelce u 25., 27. i 75. minuti. Velikoj pobjedi svoj doprinos je dao i veteran Tihomir Bradić s dva pogotka u 30. i 80. minuti. Ivan Baškarad je deveti puta zatresao domaću mrežu u 90. minuti. Za domaće bili su strijelci: autogol Manuela Grbavca u 4. minuti i Matija Nestić u 70. minuti pa je tako utakmica na kraju završila uvjerljivom i visokom pobjedom Dubravaca 9:2.  Ovom utakmicom Dubrava je potvrdila da uz Meštricu ima najubojitiji napad lige.

Ban Jelačić je ponajviše na krilima četverostrukog strijelca Saše Uremovića zabilježio pobjedu nad solidnom ekipom Turopolja 4:2. Igrač utakmice Uremović je postizao zgoditke u 30., 46., 84. i 87. minuti. Za Turopolje bili su strijelci: Ivan Kos u 51. minuti i Matej Karlović u 75. minuti. Na kraju zaslužena pobjeda Banovčana koji su pokazali karakter momčadi jer su se nakon izjednačenja ponovo vratili u igru i u samoj završnici slomili otpor gostiju. Ovom pobjedom Ban Jelačić je stigao do 6. mjesta.

Lonja je na gostovanju kod Posavca iz Orla donijela bod jer je utakmica završila miroljubivih 0:0. Međutim, u prvom poluvremenu Posavec ima svoje prigode koje je izvrsno obranio vratar Tomo Bagarić koji se tako pokazao kao najveće proljetno pojačanje Lonje. U drugom poluvremenu Lonja je bila bolja, pritišće domaćina i ima mat situaciju u 90. minuti koju nije iskoristio Mario Simonović. Suđenje Luke Kelihara i pomoćnika Petra Jerbića i Marka Matića na visokoj razini.

Rakovec je u Kobiliću vodio od 29. minute pogotkom Patrika Pajura, ali je u završnici utakmice pokleknuo. Najprije je Damir Matković u 71. minuti izjednačio rezultat da bi Vjekoslav Ćavar preokrenuo rezultat u 87. minuti i doveo Vatrogasac do pobjede 2:1.

Dinamo Hidrel je pobijedio Gaj rezultatom 3:0, a pitanje utakmice bilo je riješeno već početkom drugog poluvremena. Filip Čurla je donio prednost u 21. minuti, a domaću prednost povećao u 40. minuti Marko Topalović. Treći zgoditak za Dinamo Hidrel zabio je Robert Zorić u 48. minuti. Međutim, nije to baš tako lako i sjajno izgledalo na terenu za domaću ekipu jer su gosti iz Gaja pružili dobru igru, ali nisu realizirali svoje 100 % prilike što je u konačnici i dovelo do uvjerljivog i zasluženog trijumfaDinama Hidrela.

Ostali rezultati 14. kola: Buna – Milka Trnina 0:2, Kloštar – Meštrica 1:0.

Poredak: 1. Kloštar 33, 2. Meštrica 30,3. Vatrogasac 30, 4. Dubrava 25. 5. Ban Jelačić Turopolje 23, 6. Milka Trnina 23, 7. Dinamo Hidrel 21., 8. Turopolje20, 18, 9.Gaj 17, 10. Lonja 15, 11. Posavec 14, 12. Rakovec12, 13. Ostrna 9, 14. Buna 4.

 

Strijelci:

14 Horvat Martin (5 KU) (NK Dubrava)

12 Uremović Saša (2 KU) (NK Ban Jelačić (B))

9 Britvec Ivan (NK Meštrica) i Matković Damir (5 KU) (NK Vatrogasac (K))

8 Galović Pavao (2 KU) (NK Meštrica)

7 GUEDES DOS SANTOS Pedro Henrique (NK Gaj), Jambrešić Jurica (NK Turopolje) Milićević Jure (NK Kloštar) i Pagadur Karlo (NK Meštrica)

6 Galović Tin (NK Ostrna), Grgoić Ivica (1 KU) (NK Rakovec), Kos Ivan (1 KU) (NK Turopolje), Kuten Anđelko (NK Gaj), Mučić Matija (NK Kloštar) i Vranek Ivan (1 KU) (NK Posavec)

5 Augustić Bruno (NK Meštrica), Huđber Robert (NK Buna), Mihaljević Nikola (5 KU) (NK Milka Trnina), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)) i Zorić Robert (NK Dinamo Hidrel)

4 Bradić Tihomir (NK Dubrava), Đuksi Filip (1 KU) (NK Dinamo Hidrel), Karlović Matej (2 KU) (NK Turopolje), Košutić Krešimir (NK Meštrica), Krajinović Antonio (2 KU) (NK Posavec), Nestić Matija (1 KU) (NK Ostrna), Novak Marko (NK Vatrogasac (K)), Salaj Robert (NK Rakovec), Šejić Andreas (NK Turopolje), Starčević Mislav (NK Dinamo Hidrel) i Žugaj Martin (NK Dinamo Hidrel)

3 Baček Luka (NK Rakovec), Ćehić Emanuel (NK Kloštar), Fešta Ivan (NK Milka Trnina), Gomerčić Mišel (NK Gaj), Horvat Karlo (NK Dubrava), Hren Matej (NK Ban Jelačić (B)), Ivanković Dominik (NK Kloštar), Maksimović Igor (NK Lonja), Malekinušić Filip (NK Milka Trnina), Stuparić Silvio (1 KU) (NK Milka Trnina), Topalović Marko (NK Dinamo Hidrel) itd.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime