Državna izložba njemačkih ovčara u Gradecu

0
Komunalac add

Zajednica udruga uzgajivača njemačkog ovčara u suradnji s Općinom Gradec i NK Sloboda Gradec organizira Državnu izložbu pasa njemačkog ovčara. Izložba će se održati od 21. do 23. travnja na nogometnom igralištu NK Sloboda Gradec. Službeno otvorenje održat će se u subotu, 22. travnja s početkom u 10 sati.

Očekuje se veliki broj uzgajivača njemačkih ovčara iz Hrvatske, Njemačke, Austrije, Italije, Slovenije, Mađarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije. Na izložbi će suditi dva suca iz Njemačke Wolfgang Hassgal i Jochen Prall.

Predsjednik Zajednice uzgajivača njemačkih ovčara Hrvatske Miroslav Kuzmić istaknuo je da će se nakon stanke od nekoliko godina u Gradecu ponovno okupiti najljepši njemački ovčari iz ovog dijela Europe. – Ujedno nakon stanke od nekoliko godina u subotu 22. travnja 2023. godine u Gradecu održat će se Glavna uzgojna izložba Hrvatske koju sude dva eminentna suca iz Njemačke. Isti ti suci su delegirani i određeni da sude ove godine Svjetsko prvenstvo njemačkih ovčara u Njemačkoj. Program sadrži od testa napada i obrane koju moraju proći svi psi prijavljeni u razred radnih gdje će nam vlasnici pasa pokazati kako su njihovi psi školovani. Pomagači u radu tj. markiranti bit će naš član Danko Horvat iz Čakovca i Marco Hinz iz Njemačke – rekao je Kuzmić.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime