Drugoplasirani Rakovec srušio lidera Kloštra i pobjede Brcka, Gaja, Lonje, Milke Trnine i Turopolja

0
Komunalac add
  1. KOLO 1. ŽNL ISTOK, PRVENSTVO 2022./23.

U derbiju 18. kola drugoplasirani Rakovec pobijedio lidera Kloštra te se tako nastavila borba za prvaka između Kloštra, Rakovca i Lonje. Gaj i dalje niže pobjede pa je u Kobiliću pobijedio i domaći Vatrogasac. Lonja preokretom do trijumfa na gostovanju u Dubravi. Golijada u Božjakovini pripala Brcku protiv Ostrne. Turopolje slavilo pobjedu protiv Bana Jelačića. Milka Trnina deklasirala Bunu. Posavec i Dinamo Hidrel odigrali bez pogodaka.

Derbi između drugoplasiranog Rakovca i prvoplasiranog Kloštra bolje je otvorio domaćin. Bojan Čerkez je već u3. minuti bio u 100 postotnoj prilici, ali je njegov udarac s 10-tak m iskosa s desne strane izvanredno obranioPetar Platužić. Matija Mučić je u 8. minuti vratio loptu Platužiću koja je zastala u vodi, što je iskoristio Ivan Dujmić i izblizine zatresao gostujuću mrežu. Kloštar je proigrao tek nakon što su primili pogodak. Pritisak gostiju isplatio se u 34. minuti kada su poravnali rezultat. Domaća obrana nije najbolje reagirala na ubačaj s desne strane i Antonio Mosković je glavom s 5 m zabio golglavom u lijevi donji kut.Tempo utakmice pa raskvašenom terenu nije opao ni u drugom poluvremenu.. Prenervozni Mosković je u 55. minutiglupo reagirao kojeg je zbog psovanja sudac Tomislav Bionda opravdano isključio čime je oštetio svoju momčad, a dao krila rakovečkim nogometašima.U 76. minuti Josip Blažic je ubacio loptu s lijeve strane, koju je prihvatio Dominik Očić i našao se u 100 postotnojšansi, ali je zakomplicirao situaciju i Platužić s 5 m brani udarac. Uzvratili su gosti u79. minuti jer je Anto Filipović ubacio loptu s lijeve strane, a Goran Jurić u padu ispred Ivana Markovića spašava svoja vrata. Rakovec je ponovo poveo u 83. minuti. Nikola Jaić je iznio loptu do Dujmića koji je produžuje do FranaBačeka, koji je asistirao Čerkezu za postizanje pogotka s 10 m u donji desni kut. U dramatičnoj završnici i sudačkoj nadoknadi Kloštar ulaže svesnage i maksimalne napore za izjednačenjem, ali su domaći igrači otklonili sve prijetnje. Derbi jezavršio velikim slavljem Rakovca protiv Kloštra 2:1 i vrlo dobrim suđenje Tomislava Bionde i pomoćnika Nikole Štibobara i Danijela Horvatića iz Zaprešića. Glavne odlike derbija bile su prije svega visoka motiviranost igrača obiju momčadi, vrlo dobra,beskompromisna i kvalitetna igra s povremenim igračkim tenzijama i prečvrstim duelima.

U Kobiliću je domaći Vatrogasac doživio neugodno iznenađenje jer je doživio poraz od Gaja 1:2 kojem je to bila četvrta pobjeda u nizu. Domaćin je poveo u 50. minuti preko Josipa Šošića. Gaj je izjednačio u 71. minuti, a strijelac je bio Patrik Pajur. Mladi Ivan Gašparec je postigao pobjedonosni zgoditak za Gaj u 84. minuti. Poslije ovakvog pobjedničkog niza sve momčadi sada sasvim drugačije i s velikim respektom gledaju na Gaj kojeg je odlično posložio trener/igrač Hrvoje Medverec Medo.

Kratki osvrt na utakmicu u Kobiliću dao je Tomislav Buškupec iz Gaja. – Pobijedio je kolektiv i mlade snage Gaja. Iskoristili smo za pobjedu pogrešku zadnjeg igrača njihove obrane i to je kaznio Ivan Gašparec. Utakmica je bila ravnopravna i dosta dobrih šansi s jedne i druge strane koje su obranili vratari Stjepan Bedjić i Tihomir Kosovec. Na kraju sasvim zaslužena pobjeda Gaja – rekao je Biškupec.

U Dubravi je utakmica odigrana na ivici regularnosti jer su na igralištu pojedini dijelovi bili potopljeni vodom. Stoga derbi između Dubrave i Lonje nije mogao obilovati lijepim i atraktivnim akcijama. Domaćin je poveo u 20. minuti, a opet je za Lonju bio koban Martin Horvat. Lonja je izjednačila u 30. minuti nakon pogreške domaćeg vratara Andreja Brkljačića. Ivan Marko Ivoš je izveo slobodni udarac s 35 m, Brkljačić nespretno intervenirao, a Andrija Barišić iz blizine zabio gol. Imali su potom izgledne šanse gostujući igrači Barišić i Miljenko Bencalić koje nisu bile iskorištene. Lonja je u 60. minuti preokrenula rezultat u svoju korist. Barišić je vratio povratnu loptu, Bencalić se oslobodio svog čuvara u kaznenom prostoru i postigao zgoditak. Dubrava je u finišu utakmice pritiskala, ali se rezultat nije mijenjao pa je utakmica između Dubrave i Lonje završila zasluženom pobjedom gostiju 1:2.

U Turopolju je prvo poluvrijeme između Turopolja i Bana Jelačića završila bez pogodaka. Domaćin je poveo u 61. minuti preko Tomislava Šutala. U neizvjesnoj završnici Robert Zorić je zabio i drugi gol za domaćina i riješio pitanje pobjednika. Tomislav Šutalo je u 88. minuti još jednom zatresao gostujuću mrežu pa je utakmica između Turopolja i Bana Jelačića završila zasluženom domaćom pobjedom 3:0.

Komentar utakmice dao je predsjednik Bana Jelačića Dino Juričić. – U Turopolju smo bili bez 5 prvotimaca (Zdravko Tarandek, Ivan Ronjak, Matej Hren, Saša Uremović i Antonio Boroša) i još 2-3 igrača s klupe. Teren je bio vrhunski pripremljen unatoč kiši, jedan od najboljih travnjaka u ligi sigurno. Prvo poluvrijeme smo bili bolji od Turopolja, imali nekoliko odličnih šansi, ali lopta nije išla u gol. Drugo poluvrijeme malo prije 60. minute Marko Mikulić ide sam na domaćeg vratara Nikolasa Culovića, dobro puca, ali lopta pogađa stativu i neće u gol. Do 61. minute smo bili bolji i onda nakon lijepe akcije oni zabijaju za vodstvo, a za nas kao da je utakmica završila. Dijelom posljedica i da nismo imali nikakvih ozbiljnih rješenja s klupe obzirom na 8 izostanaka… Drugi pogodak dolazi nakon velike greške suca Marina Medveda koju je kasnije i sam priznao, ali šta se tu može… Realno možda i naša najbolja utakmica ove sezone do 60. minute (samo lopta nije završila u mreži), sportska nesreća nas je opet pomazila, a nakon 60. smo prestali igrati i to je bilo to – istaknuo je.

Milka Trnina je odigrala jednu od najboljih utakmica sezone i deklasirala Bunu rezultatom 6:0. Ponovo je na meteorskom nebu zasjao centarfor i najbolji igrač utakmice Ivan Fešta koji je četiri puta pogodio gostujuću mrežu u 5., 31., 47. i 70. minuti i koji je tako ponovo postao prvi strijelac lige s 21. pogotkom. U domaće strijelce su se još upisali Luka Ivanković u 23. i Vedran Kopejtko u 41. minuti. Milka Trnina se ovom pobjedom protiv izravnog konkurenta vinula na 5. mjesto, a Buna je pala na 6. mjesto.

U mjestu Orle na utakmici između Posavca i Dinama Hidrela nisu se tresle mreže pa je utakmica završila miroljubivih 0:0. Međutim, bilo je burno na terenu jer je sudac Jurica Huzjak podijelio 9 žutih kartona, od toga 6 javnih opomena je dodijeljeno domaćinu, a tri puta su požutjeli gostujući igrači.

Utakmice između susjedskih klubova Brcka i Ostrne su oduvijek imale poseban naboj s puno uzbuđenja. Po staroj tradiciji i ovaj puta je bilo uzbudljivo na utakmici na kojoj je postignuto osam golova. Domaćin je u prvom poluvremenu imao rezultat na svojoj strani 3:0, a početkom drugog su poveli i 4:0. Međutim, gosti se nisu predavali pa je u 70, minuti rezultat glasio 4:3 za domaćine. U dramatičnoj završnici Brcko je u 86. minuti stigao do 5 zgoditka i utakmica je tek tada bila riješena. Susret je na kraju između Brcka i Ostrne završio zasluženom pobjedom domaće momčadi 5:2. Kod Brcka su se istaknuli dvostruki strijelci Robert Agatić (7. i 86.) i Ivan Miloš (23. i 26.), a Ivan Križanović je postigao pogodak u 49. minuti. Za Ostrnu su bili strijelci: Matija Nestić u 51. i 54. minuti dok je igrač Brcka Luka Miloš postigao autogol u 70. minuti.

Poredak: 1. Kloštar 39, 2. Rakovec 36, 3. Lonja 35, 4. Vatrogasac 32, 5. Milka Trnina 31, 6. Buna 30, 7.Turopolje 29, 8. Dubrava 27, 9. Gaj 24, 10. Posavec 17, 11. Brcko 16, 12. Dinamo Hidrel 15, 13. BanJelačić 13, 14. Ostrna 7.

Strijelci: 21 Fešta Ivan (2 KU) (NK Milka Trnina) 20 Grgoić Ivica (4 KU) (NK Rakovec) 19 Horvat Martin (7 KU) (NK Dubrava) 11 Matković Damir (5 KU) (NK Vatrogasac (K)) 10 Čerkez Bojan (NK Rakovec) i Uremović Saša (4 KU) (NK Ban Jelačić (B)) 9 Perić Adrian (2 KU) (NK Turopolje) 8 Filipović Anto (NK Kloštar), Fulir Marko (NK Dubrava) i Marković Ivan (2 KU) (NK Kloštar) 7 Barišić Andrija (3 KU) (NK Lonja) i Žugaj Martin (2 KU) (NK Posavec) 6 Bradić Tihomir (NK Dubrava), Ivoš Ivan Marko (NK Lonja), Ramadani Valmar (2 KU) (NK Kloštar),Štefner Toni (NK Vatrogasac (K)) i Tomić Robert (NK Dubrava) 5 Muhić Selver (NK Vatrogasac (K)), Huđber Robert (1 KU) (NK Buna), Milićević Jure (NK Kloštar),Mosković Antonio (NK Kloštar), Nestić Matija (4 KU) (NK Ostrna) i Žutak Lovro (NK Brcko) 4 Čičević Antonio (NK Milka Trnina), Kanceljak Alen (NK Milka Trnina), Karlović Matej (NK Turopolje),Mihaljević Nikola (3 KU) (NK Milka Trnina), Šutalo Tomislav (NK Turopolje) i Vuković Antonio (NK Brcko) 3 Agatić Robert (1 KU) (NK Brcko), Baček Dominik (NK Rakovec), Darojković Silvio (NK Lonja), ĐurašinMatko (NK Buna), Gubijan Vito (NK Gaj), Hasanović Leon (NK Dinamo Hidrel), Jaković Franjo (NK Gaj),Jambrešić Jurica (NK Turopolje), Joveš Dejan (NK Posavec), Khudoyberdiev Ikhtiyor (NK Posavec),Kožul Mario (NK Buna), Križanović Ivan (NK Brcko), Miloš Ivan (NK Brcko), Pajur Patrik (NK Gaj),Vranek Ivan (NK Posavec) i Zdunić Luka (1 KU) (NK Turopolje) 2 Antunović Ivan (1 KU) (NK Vatrogasac (K)), Bencalić Miljenko (NK Lonja), Benko Dominik (NK Gaj),Gašparec Ivan (NK Gaj), Gomerčić Josip (2 KU) (NK Gaj), Ivanković Luka (NK Milka Trnina), IvkićAntonio (NK Vatrogasac (K)), Jambrek Josip (NK Ostrna), Jembri Mario (NK Gaj), Kletećki Mario (NKKloštar), Kontić Ivan (NK Vatrogasac (K)), Kopejtko Vedran (NK Milka Trnina), Krvarić Mihael (NKRakovec), Lučić Krešimir (NK Turopolje), Majsec Karlo (NK Milka Trnina), Medverec Hrvoje (NK Gaj),Mikulić Marko (NK Ban Jelačić (B)), Mušanović Damir (2 KU) (NK Brcko), Očić Dominik (NK Rakovec),Pazman Filip (NK Buna), Perić Josip (NK Ostrna), Petković Dalibor (NK Milka Trnina), Pušić Matija (NKBan Jelačić (B)), Radman Ivan (NK Posavec), Severec Karlo (NK Lonja), Suša Milan (NK Dubrava), Tokić Klaudio (NK Ostrna), Zlodi Robert (NK Buna) i Zorić Robert (NK Turopolje) 1 Radovac Ivan (NK Ostrna), Aračić Anto (NK Ban Jelačić (B)), Baček Fran (NK Rakovec), BadenićDomagoj (NK Gaj), Barišić Krešimir (NK Vatrogasac (K)), Bencek Igor (NK Posavec), Benedik Matija (NKBan Jelačić (B)), Blažević Ivan (NK Kloštar), Boroša Antonio (NK Ban Jelačić (B)), Brbot Ivan (NK Brcko),Brcko Alen (NK Kloštar), Brkić Adrian (NK Buna), Brzović Filip (NK Vatrogasac (K)), Caput Matia (NKVatrogasac (K)), Ćosić Josip (NK Ban Jelačić (B)), Delija Matija (NK Lonja), Dominić Domagoj (NK Brcko), Dujmić Ivan (NK Rakovec), Filipović Bruno (1 KU) (NK Dinamo Hidrel, Forgač Mihael-Nikola (NK Lonja),Galić Marko (NK Brcko), Granić Andrija (NK Lonja), Grgić Goran (NK Dubrava), Grgoić Stjepan (NKGaj),Grilec Josip (NK Vatrogasac (K)), Habeić Mario (NK Ostrna), Hanžek Kristijan (NK Kloštar), Hladni Leo(NK Dinamo Hidrel), Hrkovac Fabrizio (NK Dinamo Hidrel), Jaić Mihael Benjamin (NK Gaj), JakovljevićTomislav (NK Posavec), Jambrešić Ivan (NK Turopolje), Jandrić Patrik (NK Kloštar), Jandriš Mijo (NKVatrogasac (K)), Jurić Goran (NK Rakovec), Koletić Matija (NK Milka Trnina), Kovačić Luka (NK Buna), Kovačić Marko (NK Buna), Kuten Anđelko (NK Gaj), Lihtar Karlo Dominik (NK Posavec), Mandić Stipo(1 KU) (NK Ostrna), Matejak Marcel (NK Dubrava), Mrkonjić Antonio (NK Buna), Musolli Filip (NKDinamo Hidrel), Novak Marko (NK Vatrogasac (K)), Pavlić Davor (NK Lonja), Povoljnjak Josip (NKBuna), Pratljačić Manuel (NK Rakovec), Pukšić Mario (NK Buna), Radotović Leon (NK Rakovec), RonjakIvan (NK Ban Jelačić (B)), Ronjak Vilim (NK Ban Jelačić (B)), Rovišan Josip (NK Buna), Šejić Andreas (NKTuropolje), Škrinjar Domagoj (NK Ban Jelačić (B)), Škrtić Andrija (NK Dinamo Hidrel), Šošić Josip (NKVatrogasac (K)), Stuparić Silvio (NK Milka Trnina), Subić Sven (NK Gaj), Tandara Josip (NK Lonja),Tarandek Dražen (NK Ban Jelačić (B)), Žarina Filip (NK Dinamo Hidrel) i Zorbas Mateo (NK Milka Trnina).

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime