Drugi recital “Stara lipa” Vrbovec 2020. okupio autore iz svih kajkavskih krajeva

0
Komunalac add

U Dijanešu, rodnom selu vrbovečkog pjesnika Krunoslava Kutena, sinoć je održan drugi recital kajkavske poezije „Stara lipa“ Vrbovec 2020. Recital organizira udruga “Osebunjek” za očuvanje i promicanje kajkavskog govora i zavičajne kulturne baštine vrbovečkog kraja. U kajkavskom poetskom blagu uživala je brojna publika i gosti.

Na odazivu se zahvalila predsjednica udruge Katarina Zadrija. –To je veliko priznanje našoj udruzi i našem trudu, koje nam daje snagu i volju da nastavimo i dalje. Na trudu koji ulažu u očuvanje domaće riječi, članovima udruge i pjesnicima zahvalio je gradonačelnik Denis Kralj.

Drugom književnom natječaju “Stara lipa” odazvalo se 56 autora s jednim do tri rada. Ocjenivačko povjerenstvo u sastavu: dr. sc. Alojzija Tvorić Kučko, prof. Vesna Švarc i Tatjana Kobija za drugi su Zbornik odabrale 70 pjesama. –Raznolikost pjesničkog izraza svih kajkavskih regija u ovom je zborniku, u ovoj godini, došla do punine svoga izraza  – piše u predgovoru Zbornika dr. Tvorić Kučko.

Proglašene su i prve tri osvojene nagrade drugo recitala “Stara lipa”. Prvu nagradu dijele Goran Gatalica (Zagreb) i Ljubica Ribič  (Varaždin), druga nagrada pripala je Ljiljani Vuglač (Ivanec) i Davorki Crnčec (Nedelišće), dok treću nagradu dijele pjesnikinje Slavica Grgurić Pajnić (Delnice) i Marija Hegedušić (Hlebine). Večer je uljepšao i prigodni glazbeni program Ivane Matune i Hrvoja Herčeka.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime