Drugi recital kajkavske poezije “Stara lipa” – objava autora do kraja tjedna

0
Komunalac add

Vrbovečka udruga Osebunjek u siječnju je po drugi put raspisala natječaj za  recital kajkavske poezije pod nazivom “Stara lipa”. Objava autora uvrštenih u Zbornik recitala trebala je biti do 15. travnja. S obzirom na pandemiju koronavirusa i mjere socijalnog distanciranja, objava kasni te se očekuje krajem ovog tjedna.

Obavijest predsjednice Udruge Osebunjek Katarine Zadrije prenosimo u cijelosti.

“Poštovani pjesnici, slušatelji i građani grada Vrbovca i okolice! Prošle godine na prvom recitalu kajkavske poezije u Vrbovcu, pod nazivom “Stara lipa” javila su se 44 autora s 96 pjesama. Lani su nam došli pjesnici koji su zaista sam vrh amaterizma. Zastupljeni su bili svi krajevi osim Delnica i Ozlja. Za recital koji je bio prvi put organiziran, to je bio veliki uspjeh. Hvala svima koji su sudjelovali.

Ove godine je na drugi recital kajkavske poezije u Vrbovcu pristiglo 137 pjesama od 56 autora, iz svih kajkavskih krajeva, uključujući i Delnice i Ozalj. Prepoznati smo kao kvalitetan recital. Uz sam vrh amaterizma, prijavili su se autori koji su za stepenicu više, već s jednim nogom prema “Društvu hrvatskih književnika”. Uz njih prijavljeno je nekoliko članova “Društva hrvatskih književnika”.

Hvala svima prijavljenima na recital. Natječaj je bio otvoren od 15. siječnja. do 25. veljače. Planirana objava autora uvrštenih u Zbornik recitala trebala je biti do 15. travnja. S obzirom na pandemiju Corona virusa i mjere socijalnog distanciranja, objava kasni. Ispričavamo se svima, nije naša krivnja. Do kraja ovoga tjedna bit će objava autora, pojedinosti o održavanju recitala će biti kasnije, a sve ovisi o uvjetima ponašanja koji će tada biti na snazi. Veliko hvala svim autorima vaš odaziv je nama čast i priznanje našega rada.”

S poštovanjem, Katarina Zadrija predsjednica “Udruge Osebunjek”.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime