Dražen Sudinec više nije član HNS-a

0
Komunalac add

M.K.

Predsjedništvo Gradske podružnice HNS-a odlučilo je kako Dražen Sudinec nije više  predsjednik, ali ni član vrbovečkog HNS-a. Podružnicu će nastaviti voditi dosadašnji potpredsjednik, te predsjednik Gradskog vijeća Josip Jambrač. Razlog ovakvog poteza stoji u prelasku Dražena Sudinca u redove Čačićevih reformista, a prošle je subote imenovan njihovim povjerenikom za Zagrebačku županiju.

  • Stranka je ne našom voljom u Vrbovcu podijeljena između Narodne stranke reformista i Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Raspoloženje što se tiče Vrbovca oduvijek je bilo takvo i mogu reći kako je većina oduvijek bila sklonija Ratku Čačiću kao predsjedniku i jedinom lideru, pa je ovo nekakav logičan slijed. Možda je pred izbore za mjesne odbore ispalo ubrzano, ali prema našim biračima ne bi bilo pošteno da smo u kampanju ušli kao HNS, a da smo onda kasnije uvjeravali ljude koji su dobili mandate kako prelaze u refomiste, ističe Sudinec.

Dodaje i kako je trenutni cilj ojačati stranku u cijeloj županiji, dok ga  raduje što su svi koji su prešli u reformiste privukli simpatije ostalih stranaka.

  • Očito je kako je ta „markica“  simpatičnija od HNS-ove. To je vezano uz Vesnu Pusić koju naši članovi nisu nikada prihvatili na najbolji način. Njezin stav i njezin pristup biračima, radničkoj klasi, umirovljenicima, braniteljima, vjernicima i cijeloj Hrvatskoj nisu nam sjeli. Ove liste koje se sada pripremaju pokazat će našim članovima u Vrbovcu kako su Čačićevi reformisti puno simpatičniji, puno prihvatljiviji i puno popularniji nego su to HNS-ovci, smatra Sudinec.

Za izbore se pripremaju i HNS-ovci koji su na sjednici raspravljali o planiranim aktivnostima. Novi/stari predsjednik Jambrač najavio je kako će HNS i dalje nastaviti graditi stabilnost i učinkovitost institucija, te dodao kako je samo stabilno okruženje jamac realizacije strategija i programa, dakle pokretanja gospodarskog razvoja, s ciljem smanjenja nezaposlenosti, najvažnijeg problema Grada Vrbovca.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime