Dražen Prelog izabran za novog predsjednika Nogometnog kluba Vrbovec

0
Komunalac add

Izvanredna izborna skupština NK Vrbovca održana je 13. srpnja 2023. godine u prostoru Gradskog stadiona Vrbovec na kojoj je bilo nazočno 20 članova. Skupštinu je vodilo radno predsjedništvo kojim je predsjedao Siniša Bađun u društvu Ane Hosni i Davora Glogoškog.

U emotivnom govoru predsjednik Mato Jelić, koji je podnio ostavku zbog „karlovačkog slučaja“ prije dva mjeseca, osvrnuo se na dosadašnji rad kluba u 2022. godini. NK Vrbovec spada u hrvatski reprezentativni klub sa sportskom infrastrukturom jer je uređen travnjak na glavnom igralištu na kojem je postavljena nova drenaža, uređen klupski kafić, postavljen novi semafor, postavljene tribine na igralištu s umjetnom travom te obnovljene tribine na glavnom igralištu.

U vezi ispadanja iz 3. NL Centar u sezoni 2023./23. Jelić je naglasio. – Klub je izbačen iz lige zbog rada sudačke organizacije. Mi jednostavno nismo željeli sudjelovati u tim igrama niti nismo pristali na ucjene. Nismo bili najlošiji klub u 3. HL Centar, ali smo jednostavno bili označeni za ispadanje. Ispali smo u 4. NL Središte Zagreb skupinu B i to je optimalna liga za nas u kojem se igra kvalitetan nogomet. Neznatno je jeftinija, ali je isto tako i financijski i organizacijski zahtjevna. Međutim, veseli me da iza sebe ostavljamo sređeno financijsko stanje u kojem smo morali rješavati i dugovanja koja su nastala u 2000. godini, nikome ništa nismo dužni i nismo izgubili obraz – naglasio je Jelić.

Mato Jelić je u svezi Financijskog plana u 2022. godini istaknuo da je prihodovna strana iznosila 1.564,000,00 kuna te da se zalaganjem članova Izvršnog odbora u pronalaženju sponzora slilo u klupsku blagajnu 380.000 kuna. Velika su to sponzorska sredstva za jednu tako malu sredinu poput grada Vrbovca. Uime Nadzornog odbora izvješće je podnio predsjednik Darko Fugaj u kojem je konstatirano da je klupsko djelovanje bilo provedeno prema zakonskim propisima. U svezi klupskog rada u 2022. godini Đuro Mičuda je iznio da članovi Izvršnog odbora nisu uradili sve što su mogli učiniti kako klub ne bi ispao u peti rang hrvatskog nogometa, pa shodno navedenome ne želi biti više ni član Izvršnog odbora.

Na skupštini je izglasana razrješnica dotadašnjem Izvršnom odboru s Matom Jelićem i Nadzornom odboru. Za novog predsjednika izabran je Dražen Prelog, potpredsjednika Zdravko Sohora, te članovi Izvršnog odbora: Siniša Bađun, Davor Glogoški, Ana i Tihomir Hosni, Srećko Jaković, Mato Jelić, Branko i Darko Jendriš, Davor Mlinarek, Dragan Lukač i Renata Sedlar. Nadzorni odbor je izabran u sastavu: predsjednik Darko Fugaj i članovi Petra Jakopec i Đorđa Vasiljević.

Plan rada i Financijski plan za 2023. godinu iznio je predsjednik Dražen Prelog koji je naglasio da je najbitnije konsolidirati seniorsku momčad jer su mnogi igrači napustili klub te poboljšati rad u NŠ Vrbovec. U Financijskom planu predviđa se prihodovna strana iznosukao i prethodnoj godini u iznosu od 209.000,00 eura. Sva izvješća, razrješenja i izbor novih čelnih ljudi bila su jednoglasno potvrđenaod strane nazočnih skupštinara. Na sjednici je neopozivu ostavku podnijela tajnica Irena Starešec.

Skupštinari su dobrodošlicu novom treneru Antonu Antonyju Pavloviću, koji je kratko istaknuo kako se rado prihvatio ovog sportskog izazova jer se u Vrbovcu zapravo stvara nova momčad iz temelja. Pripreme počinju 15. srpnja kada je prvo okupljanje i selekcija igrača. Sve ćemo odraditi što najbolje možemo kako bi se u Vrbovcu igrao što bolji nogomet.

Nema nikakve dvojbe da su pred novim predsjednikom Draženom Prelogom i članovima Izvršnog odbora veliki sportski izazovi i puno posla u narednom razdoblju, od formiranja nove seniorske momčadi, poboljšanja rada u NŠ Vrbovec, uređenja sportske infrastrukture pa do priprema za veliku proslavu 100. obljetnice NK Vrbovca iduće godine.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime