Dopredsjednik i igrač NK Farkaš Valentino Šćuric: Krećemo u lov na bodove i stjecanje klupskog ugleda

0
Komunalac add

Na inicijativu Valentina Ščurića, oko kojeg se okupila nekolicina nogometnih entuzijasta 14. veljače 2021. godine u Farkaševcu je osnovan NK Farkaš. Na osnivačkoj skupštini za predsjednika je bio izabran Denis Novak, dopredsjednika Valentino Ščuric, a za tajnika Marko Totić. Ubrzo potom se u obnovi nogometnog života u Farkaševcu priključilo puno bivših igrača NK Farkaševac. U proljetnom dijelu Uprava Farkaša je bila okupirana sređivanjem formalno-pravne dokumentacije, uređenjem igrališta u Farkaševcu i registracijom seniorskih igrača. Na plenumu klubova 2. ŽNL Istok koji je bio održan u prostorijama nogometnog kluba Žabnica 20. srpnja 2021. kao predstavnik Farkaša bio je nazočan Valentino Šćuric. Farkaš u prvom kolu 12. rujna odmah igra derbi protiv Brcka iz Brckovljana koji je prošlom prvenstvu završio na 3. mjestu.

Uoči prve ligaške sezone Farkaša izjavu je dao dopredsjednik Valentino Ščurić koji je ujedno i igrač s trećeligaškim nogometnim i međunarodnim iskustvom igranja u Austriji. –Pripreme su počele 31. srpnja 2021. godine na igralištu u Farkaševcu. Trenerski posao obavlja domaći dvojac Goran Bačani i Tihomir Čulo, inače oba bivša dugogodišnja igrača Farkaševca. Treniramo dva puta tjedna i na treninzima skupljamo fizičku kondiciju i uigravamo momčad jer se želimo prikazati u što boljem svijetlu u prvoj ligaškoj sezoni. Kao pojačanja stigli su u klub Kristijan Devčić iz četveroligaša Čazme i Kristijan Pejazić iz Dubrave te Dario Barešić koji je izuzetno kvalitetan igrač – rekao je Ščurić.

Uglavnom okosnicu i većinu momčadi čine isključivo domaći igrači. Prema tome u jesenskom dijelu računa se na slijedeći igrački kadar: Renato Bajec, Dario Barešić, Domagoj Cesar, Slavko Cesar, Kristijan Devčić, Matej Ivanović, Davor Jukić, Antonio Kušec, Nikola Mikačević Nenad Ostroški, Valentino Panić Kristijan Pejazić, Mateo Pejazić, Marko Poštolka, Marin Požgaj, Antonio Radošević, Petar Repnjak i Valentino Ščuric. –Moguće je da nam u međuvremenu do početka jesenskog dijela pristupe još neki igrači. Prvu pripremnu utakmicu odigrali smo u 9. kolovoza u Novoj kapeli protiv iskusne Croatije koja je slavila rezultatom 6:3. To će u klupskoj povijesti biti zabilježeno kao prvu utakmicu koju smo odigrali te da je prvi zgoditak za Farkaš postigao Marko Poštolka, dok je ostala dva gola dao Valentino Panić. Prema planu priprema igramo još slijedeće utakmice 14. kolovoza, Mladost (Brezine), 22. kolovoza, turnir u Novoj Kapeli, 29. kolovoza,Žabnica i 5. rujna, Tomislav Radnik (Sveti Ivan Žabno) – rekao je Ščurić.

Ambicije u prvoj sezoni su sama stabilizacija kluba, stvaranje kvalitetnog igračkog kadra i financijska stabilizacija kluba. –Nažalost svoje ćemo utakmice u jesenskom dijelu igrati na igralištu Croatije u Novoj Kapeli dok ne uredimo igralište i sportske objekte u Farkaševcu prema uvjetima koji su potrebni za natjecanje u 2. ŽNL Istok. Nakon 9 sušnih nogometnih sezona iz Farkaševca, krećemo u prvu ligašku sezonu u lov na bodove, stjecanje klupskog ugleda i povratka sportskog i društvenog života. Pozivamo naše navijače da budu uz nas i da neće uvijek ići sve po planu. Ostanite uz nas jer mi nećemo odustati da Farkaš pretvorimo u kvalitetan i respektabilan klub – poručuju Ščurić.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime