Donirana ortopedska i medicinska pomagala gradskim društvima Crvenog križa

0
Foto: Dražen Kopač
Komunalac add

U sklopu projekta „Posudionica ortopedskih i medicinskih pomagala“, gradskim društvima Crvenog križa Zagrebačke županije donirana su pomagala ukupne vrijednosti 152.200 kuna. Električne bolničke krevete, medicinske i antidekubitalne madrace, invalidska kolica, hodalice i štake za hodanje, WC stolice i PVC plahte osiguralo je, sredstvima dobivenima od Županije, Županijsko društvo Crvenog križa. Primopredaja pomagala organizirana je u Velikoj Gorici.

Cilj je pomoći sugrađanima koji su u potrebi i koji preko HZZO-a, iz bilo kojeg razloga, ne mogu doći do pomagala. Radi se o kroničnim bolesnicima, osobama u palijativnoj skrbi, nepokretnim osobama, gerijatrijskim pacijentima, ali i sugrađanima koji su privremeno nepokretni zbog operativnih zahvata ili lomova ekstremiteta – rekao je Ivica Cvetković, predsjednik ŽD-a Crvenog križa Zagrebačke županije. Rekao je da se osobe kojima su pomagala potrebna mogu javiti gradskim društvima Crvenog križa, čiji volonteri najbolje poznaju stanje na terenu i u neposrednom su kontaktu s korisnicima svojih usluga.

Foto: Dražen Kopač

Potvrdu o darovanju pomagala predstavnicima gradskih društava Crvenog križa Dugog Sela, Ivanić-Grada, Jastrebarskoga, Samobora, Svetog Ivana Zeline, Vrbovca, Velike Gorice i Zaprešića uručio je zamjenik župana Ervin Kolarec.

Ova vrijedna oprema bit će od velike pomoći našim sugrađanima. Želim ovom prilikom istaknuti da su gradska društva Crvenoga križa tijekom pandemije koronavirusa, a onda i potresa, odradila odličan posao. Uvijek su bili tu kada je našim sugrađanima trebala pomoć. I stoga zaslužuju punu podršku Županije – rekao je Kolarec, zahvalivši i brojnim volonterima Crvenog križa što su uvijek od pomoći osobama koje se nađu u nevolji.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime