Donesen Rebalans proračuna Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je Rebalans proračuna za 2019. godinu koji iznosi 802.792.804,00 kuna i manji je za 1,5 posto u odnosu na Proračun donesen krajem prošle godine. Za 6,61 posto je manji i Izvorni proračun koji sada iznosi 383.853.311,00 kuna. Rebalans je rađen radi preraspodjele sredstava unutar postojećih projekata, ali i otvaranja novih, kao i usklađivanja namjenskih prihoda s rashodima te usklađivanja EU projekata s rezultatima natječaja i očekivanim tijekom radova.

Do smanjenja iznosa dolazi prvenstveno jer projekti energetske obnove škola ukupne vrijednosti 62 milijuna kuna koji se sufinanciraju europskim sredstvima neće biti u cijelosti realizirani u ovoj godini već u idućoj godini jer radovi kreću tek sada – pojasnio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić. –Kao što smo ove pozicije smanjili tako smo npr. poziciju za energente škola morali povisiti za dodatnih 3,3 milijuna kuna zbog porasta cijene električne energije – rekao je Kožić.

Zagrebačka županija osigurat će dodatnih 12 milijuna kuna za nastavak radova na Razvojnom projektu „Naftalan 2 s unutarnjim i vanjskim bazenima“ – potvrđeno je na Skupštini. Radovi na dogradnji ovog jedinstvenog lječilišta počeli su krajem 2017. godine, a spomenuta sredstva su potrebna kako bi se projekt dovršio. Investicija je vrijedna 63 milijuna kuna, a podrazumijeva gradnju vanjskog i triju unutarnjih bazena, teretane, dvorane za fitness, polivalentne dvorana sa 190 sjedećih mjesta, kuhinje i bolničkog restorana. Bolnica Naftalan u Ivanić-Gradu jedina u Europi svoje pacijente liječi ljekovitom naftom, te je jedan od najjačih nacionalnih aduta u zdravstvenom turizmu.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime