Donesen rebalans proračuna Zagrebačke županije

0
Komunalac add

Županijska skupština Zagrebačke županije donijela je Rebalans proračuna za 2020. godinu koji iznosi 1.178.000,00 kn i manji je za 2 posto u odnosnu na Proračun donesen krajem prošle godine. Za 5 posto je manji i Izvorni proračun kojim Županija realno i upravlja te on sada iznosi 463.753.820,00 kn.

Rebalansom proračuna poduzetnicima Zagrebačke županije osigurano je 13 milijuna kn bespovratnih potpora što je 85,71% više u odnosu na prvotni plan. Više novca dobit će i poljoprivrednici kroz bespovratne potpore u maksimalnom iznosu do 150.000,00 kn. Rebalansom prethodno planirani ukupni iznos od 6,5 milijuna kn sada iznosi 7,7 milijuna kn.

Novost u proračunu je program financijske pomoći sustavu zdravstva uslijed pandemije koronavirusa vrijedan 4,6 milijuna kn, a podrazumijeva opremanje COVID ambulanti, trošak plaća zdravstvenih djelatnika u dežurstvima, troškove nabave zaštitne opreme, troškove pokrića najma ordinacija koje svoju djelatnost obavljaju kao zakupci u prostorijama ispostava doma zdravlja itd.

Panirane su i nove mjere ukupne vrijednosti 2,6 milijuna kn s ciljem zadržavanja liječnika u zdravstvenim ustanovama čiji je osnivač Županija i to subvencije kamata na stambene kredite, sufinanciranje troškova stručnog usavršavanja, financiranje specijalizacija, edukacija patronažnih sestara u domu zdravlja itd.

Vijećnici su prihvatili i prijedlog novog ustroja upravnih tijela Zagrebačke županije s obzirom da je postojeći ustroj nakon preuzimanja 139 djelatnika Ureda državne uprave od 1. siječnja ove godine ukazao na određene manjkavosti. Novim ustrojem Županija će imati jedan odjel manje, a u pojedinim odjelima napravit će se promjene djelokruga rada.

Odlukom Županijske skupštine, a s obzirom na epidemiološku situaciju odustaje se od ovogodišnjeg prigodnog obilježavanja Dana županije – 17. srpnja i dodjele javnih priznanja. S obzirom na epidemiološku situaciju vezanu uz koronavirus i poštujući odluke Stožer civilne zaštite RH sjednica Županijske skupštine održana je elektroničkim putem, a vijećnici su glasovali putem elektroničke pošte.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime