Domagoj Colarić za nastavak karijere izabrao Mladost iz Ždralova

0
Komunalac add

Braća Domagoj, Josip i Kristijan Colarić zadnje su dvije sezone bili zaštitni znak trećeligaša Vrbovca jer su svojim vrsnim igrama i zgodicima oduševljavali mnogobrojne vrbovečke navijače i simpatizere. Prvi puta su braća Colarić zajedno zaigrali 25. srpnja 2020. godine na prijateljskoj utakmici Vrbovec – Sesvete (juniori) 5:2. Kada su braća Colarić bili nadahnuti i razigrani nije bilo te trećeligaške ili neke druge obrane koja nije kapitulirala.

U zadnjih nekoliko godina bratski napadački tandem Domagoj – Josip Colarić odlučivao  je mnoge utakmice u korist Vrbovca. Kao ubojiti tandem bili su poznati od Istre, Kvarnera, Hrvatskog zagorja pa do Zagrebačkog prstena, a i mnogo šire. Stoga nije nikakva tajna da su Domagoj i Josip Colarić već nekoliko godina dobivali primamljive ponude iz renomiranih hrvatskih klubova.

Nema nikakve dvojbe kako je vijest da je Domagoj Colarić napustio Vrbovec odjeknula kao bomba u vrbovečkoj sportskoj javnosti, jer to predstavlja teško nadoknadiv gubitak za klub. Tako Domagoj Colarić od jeseni 2022. godine više neće nositi crveni vrbovečki dres jer se odlučio za nastavak igračke karijere u Mladosti iz Ždralova koja je uspjela izboriti plasman u novoformiranu 2. HNL.

Domagoj Colarić rođen je 22. listopada 1997. godine u Zagrebu. Prve nogometne korake napravio je u NŠ Vrbovec od 2005. do 2014. godine. Pozornost šire nogometne javnosti izazivao je svojim talentom, vrsnim igrama i efikasnošću još u mlađim kategorijama, a posebice u kadetskom sastavu Vrbovca. Stoga nije čudno što je završio u juniorskoj momčadi zagrebačkog Dinama u kojem je igrao od 2014. do 2016. godine. Potom se 2016. godine vratio u matični klub Vrbovec gdje mu je trener bio Ante Klarić. Od tada je s bratom Josipom činio ubojiti i nezadrživi tandem od kojeg su strepile sve trećeligaške obrane. Domagoj je profinjen dribler istančanog duha i poznat po svojim solo dionicama u kojima se s lakoćom rješava ili prolazi pored svojih čuvara. Iz slobodnih udaraca s lakoćom zabija golove, a na tom području nogometne vještine naslijedio je klupske legende Antu Klarića i Željka Majcena iz 1980-tih i 1990-tih godina. Postiže nerijetko pogotke i s 30-tak metara, ali i gotovo iz svih pozicija. Uglavnom se pri udarcima oslanja na svoju ljevicu, ali mu nisu strani ni zgodici desnom nogom ili glavom. Visoki odraz i precizan udarac glavom su također kvalitete koje Domagoja izdvajaju kao iznadprosječnog nogometaša. Vrstan je izvođač kaznenih udaraca. Bez obzira što igra na poziciji napadača, ne iskazuje sebičnost nego nerijetko asistira svojim suigračima. To se najbolje vidjelo kada je Domagoj svojim centaršutevima ili povratnim loptama pronalazio brata Josipa koji je zabijao glavom i nogom. Domagoj je brz i okretan igrač koji predstavlja stalnu prijetnju za suparničke obrane. Jak je na lopti, a s lucidnim proigravanjima i rješenjima bio je nositelj i oslonac igre vrbovečke ekipe.

Braća Domagoj i Josip su u sezoni 2021./22. u 3. HNL Središte od 58 vrbovečkih postignutih golova zabili 40. Domagoj je bio prvi strijelac Vrbovca u prvenstvu 2018./19. s 11 golova. Njegov brat Josip bio je najbolji strijelac Vrbovca u sezonama: 2016./17. (11 golova), 2017./18. (12), 2019./20. (11), 2020./21. (15) i 2021./22. (24 pogotka).

Iz svega navedenog vidljivo je da su braća Domagoj i Josip svojim igrama i golovima definitivno obilježili zadnjih 6 prvenstava u trećeligašu Vrbovcu. Bili su neupitni stožerni igrači kluba. Domagoj je bio i kapetan momčadi što samo dokazuje koji je ugled i poštovanje stekao među suigračima, ali i koliko su ga cijenili treneri te koliki je renome uživao kod članova kluba i popularnost među navijačima i simpatizerima Vrbovca.

 

Zdenko Brezarić

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime