Domaćin ovogodišnjeg Vincekova obitelj Macut

0
Komunalac add

Blagdan Sv. Vinka uz rezidbu vinove loze i kićenje trseva na našem je području velika tradicija. U organizaciji Vrbovečke udruge vinara i vinogradara te uz potporu Turističke zajednice Grada Vrbovca, u subotu 21. siječnja proslavit će se Vincekovo u Vrbovcu.

Ceremonija će se održati u vinogradu obitelji Macut u Kamenici. –Biti domaćin velika je čast i priznanje za mene kao vinogradara i za moju obitelj, toplo ćemo dočekati naše goste i svi se zajedno proveseliti – ističe Ilija Macut koji u dva vinograda obrađuje oko 6 tisuća trsova, a od sorata ima graševinu, zeleni silvanac, muškat ottonel i portugizac.

Uz puno dobre kapljice s OPG Macut, goste očekuje i bogata trpeza. – U ponudi imamo svega, od fileka, graha, odojka, kolača, špeka i kobasica na prutu. Inače, proslava Vincekova za nas znači njegovanje naših starih običaja i tradicije, a sudeći prema posjećenosti tih proslava mislim da nam to i uspijeva – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Vrbovca Jasna Benedik.

Okupljanje gostiju održat će se od 11 sati do 12 sati u Hruškovici kraj kapelice, a povorka zatim kreće prema vinogradu obitelji Macut u Kamenici. Svečanost rezidbe uz meštre ceremonijala održat će se oko 12.15 sati. U programu sudjeluju i HKUD Petar Zrinski, Limena glazba i mažoretkinje Vrbovec, udruge žena i Konjogojska udruga Vrbovec te TS Svita.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime