Dom zdravlja Vrbovec kreće s određivanjem TSH hormona i PSA antigena

0
Komunalac add

U Domu zdravlja Vrbovec od ponedjeljka 18.10.2021. kreće se s određivanjem Tireoidno stimulirajućih hormona ( TSH ) i Prostata-specifičnog antigena ( PSA ). Uzorci će se sakupljati u medicinsko biokemijskom laboratoriju Doma zdravlja Vrbovec i slati u Ivanić Grad na obradu.

Vađenje krvi za određivanje PSA/TSH bit će isključivo ponedjeljkom i utorkom od 7 do 9 sati u medicinsko biokemijskom laboratoriju( ne u liječničkim ordinacijama ).

Pacijenti se trebaju javiti liječniku obiteljske medicine, tamo će dobiti i sa sobom obavezno ponijeti u biokemijski laboratorij bijelu uputnicu sa zadanom pretragom TSH i/ili PSA.

Zbog dnevnog biološkog ritma ( pogotovo hormone štitnjače ) ove je pretrage potrebno obaviti ujutro te pacijent mora biti natašte tj. ne smije jesti i piti ( ništa osim vode ) te ne pušiti minimalno 12h prije analize. 24h prije analize zabranjena je konzumacija alkohola i teško umaranje tj. tjelovježba.

Terapiju za štitnjaču ( poput Euthyrox tableta ) popiti nakon vađenja krvi, nikako prije. Nalazi će se slati izabranim liječnicima obiteljske medicine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime