Dodijeljene stipendije Općine Gradec

0
Komunalac add

Općina Gradec i u ovoj godini stipendira svoje studente. Povjerenstvo za stipendije pregledalo je sve prijave te je objavljena lista studenata koji su ostvarili pravo na stipendije. U prostorijama Općine Gradec dobitnici stipendija potpisali su svoje ugovore. Ove se godine prijavio ukupno 21 student, a ugovore je jučer potpisalo njih 11. Iznos stipendije je 100 eura po studentu.

Već šestu godinu zaredom našim studentima isplaćujemo stipendije. Svi prijavljeni studenti ostvarili su pravo na stipendiju, a sada samo još čekamo koliko će od njih dobiti državnu stipendiju. Pa će ih možda stoga biti nekoliko manje. Srce mi je zaista puno radosti kada vidim da u našoj općini ima mnogo mladih koji se dalje obrazuju, studiraju. Veseli to što ćemo u našoj općini imati mnogo stručnjaka iz različitih područja. Želimo im mnogo sreće u studiranju i u daljnjem životu. Neka budu veseli i uporni – poručila je načelnica Općine Gradec Ljubica Ambrušec.

Također, istaknula je kako Općina Gradec isplaćuje i jednokratnu financijsku potporu srednjoškolcima s prebivalištem na području općine, u iznosu od 100 eura. – Mi smo ti koji moramo brinuti za naše mlado stanovništvo i podupirati ih koliko možemo, od vrtićke dobi pa sve do fakulteta. Zaista želimo pomoći i djeci, roditeljima i starijem stanovništvu, dakle svima koji obitavaju na našem općinskom području – dodala je Ambrušec.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime