Dobra atmosfera i odlični bendovi obilježili jubilarni 20. VUMfest

0
Foto: Dinko Čvorić (Doringo) i Luka Gudić
Komunalac add

Ovogodišnji jubilarni, dvadeseti VUMfest 2022 održan je proteklog petka i subote u organizaciji Vrbovečke udruge mladih (VUM) u prostoru Alternativnog kulturnog centra “Garaže”. Posjetitelji su i ovog puta mogli uživati uz svirku domaćih i gostujućih bendova kao i u bogatom kulturno – rekreativnom dnevnom programu.

U prvoj festivalskoj večeri nastupila su 4 izvođača – jedan od trenutno najzanimljivih glazbenika u regiji Ružno pače kao headliner, Klinika Denisa Kataneca (Zagreb), Doringo (Zagreb) te Daisy Dives (solo projekt mlade kantautorice Vanje Gorički. Za after se pobrinuo DJ Woodoo Ray (Vrbovec).

Foto: Dinko Čvorić (Doringo)

Kao glavni izvođači druge festivalske večeri nastupili su Pips Chips & Videoclips. Osim Pipsa, nastupili su još i ansambl Jeboton – kolektiv zagrebačkih bendova te domaće snage Električni hlapci (Vrbovec). Kao prvi izvođač koncertnog dijela programa nastupio je kantautor Ivan Škrabe (Jastrebarsko). Za chill out zonu prije koncerata i after party zadužen je bio DJ Shanko (Zagreb/Pag).

VUMfest je, kao i svake godine dosada, nudio i bogat kulturno rekreativni dnevni program pa je tako festival započeo u petak u 16 sati radionicom oblikovanja gline „Terra vibe“ za djecu koju su vodili članovi vrbovečke udruge Artoratorij. Dnevni program drugog dana festivala započeo je također uz likovnu radionicu šablonskih grafita za djecu i mlade – „Stencile graffiti“ koju su organizirali i vodili članovi vrbovečke udruge Artoratorij. Od 17 sati vizažistica Ana Kirnbauer najmlađima je oslikavala lica (facepaint). Akademski kipar Petar Popijač u 18 sati održao je radionicu pečenja gline na otvorenom ložištu “Terra in fire“, koristeći radove polaznika nastale na radionici koja se održala u petak. Ivan Raić i drugog dana festivala održao je bubnjarsku radionicu sa zainteresiranim posjetiteljima.

Foto: Dinko Čvorić (Doringo)

Tijekom cijelog dana posjetitelji su imali priliku zaigrati stolni tenis, mali nogomet, odbojku na travi i društvene igre. Za vrijeme trajanja festivala posjetitelji su u Garažama mogli pogledati i projekciju “Bilo jednom u Garažama“ koja je u video formatu prikazala festival kroz posljednjih 20 godina, a organizatori su pripremili i izložbu pod nazivom „20 plakata“ koja je bila prikaz različitih vizualnih identiteta festivala kroz godine putem plakata, flajera i slično.

Foto: Dinko Čvorić (Doringo)

Inače, VUMfest je već prepoznatljiv festival urbane kulture, čiji program ima za cilj podizanje kulturnih, umjetničkih, društvenih i drugih ponuda i sadržaja u gradu i županiji. Aktivnosti programa temelje se na brojnim nastupima bendova alter scene te šarolikom sadržaju u vidu različitih radionica. Festival povećava vidljivost nezavisne kulturne scene i scene mladih grada Vrbovca i Zagrebačke županije među širom javnosti te razvija publiku zainteresiranu za kulturne prakse.

Foto: Luka Gudić

Programom VUMfesta potiče se volonterstvo te prikazuju ljepote volonterskog poziva na djelu. Višegodišnjim sudjelovanjem u aktivnostima VUM-a sklopljena su mnoga poznanstva i prijateljstva; mladi su prepoznali Alternativni kulturni centar ‘Garaže’ kao mjesto gdje mogu pronaći osobe sa sličnim interesima i hobijima, a što ih potiče da i sami predlažu i organiziraju aktivnosti koje se dosad nisu provodile.

Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Luka Gudić
Foto: Dinko Čvorić (Doringo)
Foto: Dinko Čvorić (Doringo)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime