Dobitnici godišnjih nagrada i nagrade za životno djelo Grada Vrbovca

2
Komunalac add

Gradsko vijeće na današnjoj je sjednici prihvatilo prijedloge Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Vrbovca. Dobitnici godišnjih nagrada Grada Vrbovca su:

Damir Bertek – učitelj razredne nastave od 1984. godine, sada u mirovini, urednik je i voditelj radio emisije „Sretna obitelj“ još od 1999. godine.

Milan Derdić – već 40 godina neprekidno, aktivno i savjesno obavlja posao učitelja plivanja s vrbovečkim učenicima osnovnih škola u Gradskom odmaralištu u Nerezinama.

Adam Babić – vrbovečki je poduzetnik, osnivač i direktor poduzeća Apital d.o.o.

Renata Ivezić – svestrana sportašica koja je cijeli svoj život posvetila razvoju vrbovečkog sporta i jedna je od rijetkih vrbovečkih sportašica koja je stekla status hrvatske reprezentativke.

Hrvački klub PIK Vrbovec – u 2023. godini klub je osvojio 103 medalje, od toga 25 na prvenstvima u Hrvatskoj te 38 na međunarodnim natjecanjima i tako na najbolji način proslavio 50 godina djelovanja.

Željka Mušak – u ulozi tajnice u vrbovečkom Udruženju obrtnika stekla je povjerenje obrtnika i mještana Grada Vrbovca. Svojim radom, trudom i zalaganjem pomogla je mnogima obrtnicima, ali i poduzećima u njihovim počecima rada.

Dječji vrtić Vrbovec –ustanova je koja neprekidno već 50 godina djeluje na promicanju djelatnosti odgoja i obrazovanja na području grada i susjednih općina.

Mirjana Pušić – radila je 31 godinu u Srednjoj školi Vrbovec, od toga 14 kao pedagog i 17 kao ravnateljica. Kao ravnateljica vodila je brigu da škola bude mjesto kvalitetnog provođenja vremena, usavršavanja, ali i ugodnog zajedničkog druženja svih učenika i zaposlenika.

Veronika Sesvečanec – zadužila je i ostavila traga ne samo u vrbovečkom, nego i u hrvatskom vatrogastvu. Ostvarila je brojni lokalne i međunarodne uspjehe u trenucima kada je naše vatrogastvo što se djelovanja žena tiče bilo još u „povojima“.

Slastičarnica Dinamo, obrt za ugostiteljstvo – Adem Biljali vlasnik je slastičarnice „Dinamo“ više od 60 godina. Obitelj Biljali pošteno i profesionalno obavlja posao slastičara na zadovoljstvo djece i odraslih.

Nagradu za životno djelo dobio je Jadranko Mijalić – nezaobilazno ime društveno- političkog, gospodarskog, sportskog i javnog života s kraja 20. stoljeća i početka 21. stoljeća u gradu Vrbovca. Među ostalim, ostat će zabilježeno da je zaslužan za izgradnju brze ceste Sveta Helena-Vrbovec.

Godišnje nagrade i priznanja Grada Vrbovca uručit će se nagrađenima na Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Vrbovca povodom Dana Grada koja će se održati 15. lipnja 2024. godine.

2 KOMENTARI

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime