Dobitnici godišnjih nagrada i nagrada za životno djelo Grada Vrbovca

0
Komunalac add

Gradsko vijeće na današnjoj je konstituirajućoj sjednici prihvatilo prijedloge Odbora za dodjelu nagrada i priznanja Grada Vrbovca. Dobitnici godišnjih nagrada Grada Vrbovca su:

Mato Jelić – tijekom dugotrajnog rada u Komunalcu Vrbovec uspio je stabilizirati tvrtku i napraviti pomak prema uspješnom poduzeću. Jedan je od osnivača udruge VUM, a od 2020. godine predsjednik NK Vrbovca. Također je i predsjednik GDCK Vrbovec.

Anica Hrlec – kao dugogodišnja predsjednica Planinarskog društva Vrbovec zaslužna je za popularizaciju planinarstva , podizanje svijesti o važnosti zaštite okoliša, pokretanje brojnih aktivnosti. Kao profesorica u SŠ Vrbovec 2019. godine dobila je nagradu za najboljeg profesora te je bila mentor brojnim učenicima na županijskim i državnim natjecanjima.

DVD Brčevec – već 80 godina postojanja i neprekidnog rada u humanoj i protupožarnoj djelatnosti te za hrabro i nesebično spašavanje tuđih života i imovine.

DVD Lonjica – već 90 godina postojanja i neprekidnog rada u humanoj i protupožarnoj djelatnosti, za hrabro i nesebično spašavanje tuđih života i imovine.

Franjo Poturiček – za izniman doprinos zajednici i nogometnom klubu Lonja, u čijem radu aktivno sudjeluje dugi niz godina.

Jelena Mucko – ravnateljica GDCK Vrbovec zaslužna je za provođenje brojnih projekata kojima se utječe na bolju socijalnu i zdravstvenu skrb svih građana. Pokretačica je projekata usmjerenih mladima, dobrotvornih akcija i aktivnosti volontiranja.

Nagrade za životno djelo dobili su:

Mladen Kefelja – kipar i slikar, intenzivno se bavi umjetničkim radom te je nedavno obilježio 50 godina stvaralaštva. Osnivač Likovnog društva Vrbovec, Likovne kolonije Vrbovec i Likovne kolonije Forma Viva u Vinici.

Marijan Krznar – vatrogasac od 1972. godine, trenutnog vatrogasnog zvanja Časnik 1. klase od prvog se dana bavi protupožarnom djelatnošću te hrabro i nesebično spašava tuđe živote. Svojim požrtvovnim i predanim radom pozitivno utječe na svoju zajednicu te potiče mlade na humanitarno djelovanje.

Godišnje nagrade Grada Vrbovca dobitnicima će biti uručene povodom Dana grada,  15. lipnja.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime