Dobar odaziv na akcije mikročipiranja i sterilizacije pasa

0
Komunalac add

Još do kraja godine vlasnici pasa s prebivalištem na području grada Vrbovca mogu predati zahtjev za sufinanciranje troškova sterilizacije kuja u iznosu od 50% iznosa troškova, a maksimalno 300 kuna te troškove mikročipiranja pasa u iznosu od 100 kuna (s PDV-om). Sredstva vlasnicima osigurava Grad Vrbovec. –Akcija za sada ide dobro, sterilizirano je dvadesetak kuja. Napominjem samo da u tu akciju ne spadaju uzgajivači pasa. Kada je riječ o mikročipiranju, odaziv je jako dobar, mikročipirano je stotinjak pasa – naglašava Zoran Čičak iz Veterinarske stanice Vrbovec.

Program je ostvaren uz sufinanciranje Zagrebačke županije, a zahtjev s potrebnim prilozima vlasnik psa može predati u prostorijama Veterinarske stanice Vrbovec, Veterinarske ambulante Lonjica te u Specijalističkoj veterinarskoj praksi Dugi Dog.

Grad u suradnji s Veterinarskom Stanicom Vrbovec i dalje provodi aktivnosti hvatanja, sterilizacije i ponovnog puštanja mačaka lutalica u našem gradu. –Zasada je sterilizirano odnosno kastrirano desetak mačaka, a vjerujem da će ih biti barem još desetak. Mace su nakon obavljenog postupka vraćene nazad i dalje nastavljaju biti naši sugrađani – rekao je Čičak.

Dobrobiti sterilizacije pasa i mačaka su višestruke. –To je najbolji način kontrole populacije, pogotovo kod mačaka lutalica. Također se čuva i zdravlje životinja, jer se smanjuje mogućnost pojave nekih tumora ili bolesti reproduktivnog sustava – pojašnjava Čičak.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime