Do sada predano 1119 zahtjeva za subvencionirane stambene kredite

0
Komunalac add

Tjedan dana prošlo je od početka trećeg po redu poziva mladima za subvencioniranje stambenih kredita. U APN je do sada pristiglo 1119 prijava. Povećanje je to za 50 posto u broju prijava u odnosu na prvih sedam dana prošle godine, poručuju iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. Prijave se zaprimaju još dva tjedna, a ukoliko se nastavi ovakav tempo, broj prijava bit će najveći do sada.  – Ograničenja u vidu broja subvencija nema, svi koji predaju valjanu dokumentaciju subvenciju će i dobiti. Za sve one koji nisu stigli pronaći odgovarajući stan ili kuću za ovaj rok prijava, moći će to učiniti dogodine, u ožujku i rujnu 2020.  – poručuje ministar Predrag Štromar.

Subvencija se produljuje za dodatne dvije godine za svako novorođeno, odnosno usvojeno dijete u razdoblju subvencioniranja kredita, a ove godine izglasane su i izmjene Zakona kojima se subvencija produljuje za dodatnu godinu dana po svakom djetetu koje osoba ima u vrijeme prijave za kredit. U praksi to znači da će za obitelj koja već ima dvoje djece pri prijavi, subvencija umjesto pet trajati sedam godina, a ukoliko dobiju još jedno dijete subvencija će trajati ukupno devet godina.

Ove godine odabrano je ukupno 12 kreditnih institucija koje su ponudile kamate od 2,19 do 3,75 posto, najniže do sada. Na natječaj se mogu prijaviti svi mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Sve informacije o načinu prijave te potrebnim dokumentima mogu se pročitati na stranici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama: http://apn.hr/subvencionirani-stambeni-krediti/put-do-kredita

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime