Do 22. travnja prijave za subvencionirane stambene kredite

0
Foto: pixabay
Komunalac add

Sedmi po redu poziv za subvencionirane kredite za mlade obitelji bliži se kraju. Petak, 22. travnja 2022. godine, posljednji je dan za predaju dokumentacije za subvenciju kredita za kupnju kuće ili stana ili gradnju kuće. Posljednji službeni podaci APN-a govore da je od 21. ožujka do 12. travnja 2022. godine zaprimljeno 3.568 zahtjeva što pokazuje i dalje velik interes građana za ovu mjeru.

Zahtjevi se obrađuju prema redoslijedu zaprimanja, a do sada je obrađeno 1.400 zahtjeva. Odobreno je 1.372 zahtjeva, 25 je na dopuni, 2 su odbijena i 1 podnositelj je odustao.

Prema dosad obrađenim zahtjevima, prosječni iznos subvencioniranog stambenog kredita iznosi 78.000,00  eura, a prosječan rok otplate korisnika koji traže kredite je 22 godine. Prosječna životna dob korisnika subvencioniranog kredita je 32 godine.

Podsjetimo kako se na poziv mogu prijaviti svi građani mlađi od 45 godina koji u svom vlasništvu nemaju stan ili kuću. Subvencioniranje kredita odobrava se za kupnju stana ili kuće, odnosno gradnju kuće do najviše 1.500 eura po metru kvadratnom odnosno do najvišeg iznosa kredita od 100.000 eura u kunskoj protuvrijednosti. Rok otplate kredita ne smije biti kraći od 15 godina.

Detalje potražite na službenoj stranici Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime