Dječji zbor Plavi mjesec na Hrvatskom dječjem festivalu

0
Komunalac add

Dječji zbor Glazbenog odjela Osnovne škole Marije Jurić Zagorke “Plavi mjesec” odlazi u nedjelju, 19. studenoga na Hrvatski dječji festival koji se po 27. put održava u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu. Najprestižniji je to dječji festival u Hrvatskoj, a nakon korona pauze i prvi koji se ponovno održava. Vrbovečki zbor pod vodstvom profesora Hrvoja Herčeka ove je godine izborio nastup na festivalu i nastupit će zajedno s još 23 dječja zbora iz Hrvatske.

Mali Vrbovčani nastupaju na HDF-u od 2011. godine i do sada su premijerno izveli desetak novih skladbi koje je baš za njih napisao voditelj zbora Hrvoje Herček. I ovaj put zbor ima novu pjesmu kojom će se predstaviti malim i velikim posjetiteljima festivala, ali i televizijskim gledateljima. Članovi zbora govore kako im je ova pjesma dosad najbolja i najveselija te se vesele svakoj probi na kojoj je pjevaju, ali uvježbavaju svaki pokret koreografije na probama koje su protekla dva tjedna vrlo intenzivne.

Ove godine pjesma će biti pravi tulum, a nosi naslov “Rođendan”! Uz odlično pjevanje i plesanje “Plavi mjesec” priprema i izniman scenski nastup koji uključuje i neka popularna prijevozna sredstva. Festivalski koncert počinje u 17 sati, a ulaznice su rasprodane. Svi koji neće uživo gledati nastup u dvorani, moći će ga pogledati na televizijskim snimkama koje će uslijediti nakon festivala, ali i pjesmu čuti i pogledati video spot koji će odmah nakon festivala članovi “Plavog mjeseca” snimiti na Dječjoj TV. Voditelj Herček zahvaljuje svim roditeljima na podršci, kao i vrbovečkim i rakovečkim obrtnicima i tvrtkama koje su potpomogle ovaj odlazak na festival. – Od ove godine festival je ponovno natjecateljski, a s obzirom na kvalitetu pjesme, pjevača, scenskog nastupa i atmosfere u zboru, imamo se čemu nadati! Ako ničem drugom, onda dobroj zabavi i veselju koje nas prati od prve probe kad smo počeli pjevati ovu otkačenu pjesmu – rekao je Herček.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime