Dječji vrtić Vrbovec domaćin susreta odgojiteljica iz Islanda, Švedske, Rumunjske i Grčke

0
Komunalac add

Dječji vrtić Vrbovec domaćin je studijskog posjeta odgojiteljica iz četiri europske zemlje, koje borave u Vrbovcu u sklopu međunarodnog Erasmus+ projekta “Inclusion through sensory integration”. Odgojiteljice iz Islanda, Švedske, Rumunjske i Grčke u našem će gradu razmijeniti iskustva s vrbovečkim kolegicama.

U Dječjem vrtiću Vrbovec u projekt su uključene skupine Pčelice (starija vrtićka skupina, odgojiteljice Katarina Dragičević i Natalija Šustek) i Sovice (srednja jaslička skupina, odgojiteljice Ivana Katinić i Natalija Matulić). Cilj projekta je podržati inkluziju kroz senzornu integraciju za svu djecu, uz naglaske na pismenost, aktivnosti na otvorenom, kreativni izričaj te prostorno-materijalno okruženje.

Europske gošće u Vrbovcu imaju zaista ispunjen raspored. Sudjelovat će na raznovrsnim prezentacijama, radionicama, diskusijama te pratiti aktivnosti u vrbovečkom vrtiću. Naravno vrijeme će iskoristiti i za kulturno istraživanje grada domaćina. –Predstavit ćemo im našu kulturu, hranu i običaje. Vikend smo iskoristili za posjet našim vinogradima i predavanje o hrvatskim vinima, koje je održala Ana Marija Jagatić Korenika. Posjetili smo i OPG Tomislava Petaka u Vinišću. Vodili smo gošće i na Plitvice, a sljedećih dana očekuje ih obilazak muzeja i naših znamenitosti, nastup naših folkloraša, Limene glazbe i mažoretkinja Vrbovec – ističe Natalija Šustek iz Dječjeg vrtića Vrbovec te dodaje kako su gošće jako zadovoljne gostoprimstvom i dosadašnjim iskustvima. –Oduševljene su našom hranom i smještajem, našim trudom i organizacijom – rekla je Šustek.

Danas je u dvorani Pučkog otvorenog učilišta održana prezentacija vrbovečkog vrtića i njihovih aktivnosti u proteklom periodu vezanih uz inkluziju kroz senzornu integraciju. Sutrašnji će dan odgojiteljice provesti u prirodi, u šumi u Bolču promatrat će aktivnosti senzorne integracije na otvorenom. U šumi će ih posjetiti i gradonačelnik Denis Kralj.

Inače, projekt je započeo u rujnu 2020. godine te je završetak predviđen u kolovozu 2022. godine (trajanje je produženo zbog epidemije COVIDA). Svaka etapa projekta uključuje 1 do 2 studijska posjeta svakoj od zemlji sudionika. U rujnu protekle godine odgojiteljice Dječjeg vrtića Vrbovec posjetile su Island, vrtić Gefnaborg u Garđuru.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime