Dječji vrtić Crvenkapica u Farkaševcu uskoro prima prve mališane

0
Komunalac add

Novi dječji vrtić Crvenkapica u Farkaševcu uskoro će otvoriti svoja vrata prvoj generaciji polaznika. Radovi na uređenju objekta bliže se samom kraju. –Ovih smo dana završavali uređenje okoliša, radili na otklanjanju nedostataka, sada uređujemo interijer, namještaj je stigao, prostor se čisti i zapravo sve će uskoro biti gotovo – istaknuo je načelnik općine Farkaševac Dražen Draganić te dodao kako se sada čeka tehnički pregled i suglasnost Ministarstva, a zatim slijedi zapošljavanje djelatnika.

Iz općine su proveli anketu koja pokazuje kako zasada postoji interes za upis tridesetak djece. Novi vrtić zasada ih može primiti 42, uz mogućnost proširenja kapaciteta vrtića do 60 djece. Jedna od najvećih investicija na području Općine Farkaševac u proteklih dvadesetak godina poboljšat će kvalitetu života u tom ruralnom kraju.

Ovom investicijom mladima pružamo mogućnost da ostanu na selu, ali i da dođu živjeti na selo. Isto tako na nedavnoj sjednici Općinskog vijeća odlučili smo krenuti u novu investiciju, kupit ćemo još jedno zemljište kraj vrtića i napraviti igralište i parking- naglašava Draganić.

Vrtić je izgrađen zahvaljujući bespovratnim sredstvima EU i RH u iznosu od  6.425.564,76 kuna, a nalazi se u centru općine, na lokaciji preko puta crkve i dječjeg igrališta.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime