Djeca u prometu – “Poštujte naše znakove”

0
Komunalac add

„Poštujte naše znakove!“ naziv je preventivne akcije koju policijski službenici provode početkom svake školske godine. Riječ je o akciji Ministarstva unutarnjih poslova kojom se štiti najugroženija skupina sudionika u prometu – djeca. Isto tako, ovom se preventivnom akcijom želi upozoriti i sve ostale sudionike u prometu na poštivanje prometnih pravila te ograničenja brzine, osobito u zonama škola.

Policijska postaja Vrbovec započela je s predavanjima u svim prvim razredima osnovnih škola kako bi upoznali djecu s temeljnim pravilima sigurnog sudjelovanja u prometu. Akcija „Poštujte naše znakove“ pojačano se provodi tijekom rujna, ali će policija tijekom cijele školske godine provoditi pojačan nadzor prometa u zonama osnovnih škola. Kako bi se smanjile prometne nesreće, pažnja će biti usmjerena na sankcioniranje vozača koji ne poštuju prometne propise te tako ugrožavaju sigurnost djece i pješaka.

U sklopu edukacija za najmlađe djelatnici PP Vrbovec obići će ukupno 4 osnovne i 16 područnih škola. – Ostale su nam još tri područne škole. Do sada smo obišli sve osnovne škole, a idućeg tjedna startamo s represivnim mjerama u zonama škola i u pristupnim ulicama u zonama škole – rekao je Vladimir Bručić, policijski službenik za preventivu i sigurnost cestovnog prometa iz Policijske postaje Vrbovec. Isto tako, naglasio je da je za sigurno odvijanje prometa i smanjenje prometnih nesreća odgovornost na svima nama.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime