„Djeca i njihovo (digitalno) djetinjstvo“

0
Komunalac add

Drugi Dani medijske pismenosti održat će se od 8. do 12. travnja 2019. godine, s nizom predavanja, radionica, filmskih projekcija i drugih događanja tijekom cijelog ožujka i travnja. Organiziraju ih Agencija za elektroničke medije i Ured UNICEF-a za Hrvatsku u suradnji s brojnim partnerima, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Tim povodom u Narodnoj knjižnici Vrbovec organizirano je predavanje pod nazivom „Djeca i njihovo (digitalno) djetinjstvo“, koje će 10. travnja održati odgojiteljica dječjeg vrtića Vrbovec Kristina Ljubić Nežić. Tema ovog predavanja je utjecaj medija na dijete u ranoj i predškolskoj dobi. Posjetitelji će biti upoznati s tehnikama koje se koriste u oblikovanju medijskih sadržaja za djecu ovisno o dobi i specifičnim vrstama sadržaja koji su dostupni današnjem djetetu. Svrha predavanja je upoznati roditelje sa specifičnostima medijskih sadržaja namijenjenih djeci, pobliže objasniti tehnike koje se koriste u oblikovanju i privlačenju djece kao budućih korisnika medija te pružiti podršku i informacije roditeljima za moguće načine prevencije i zaštite djece od prekomjerne upotrebe medijskih sadržaja, kao i moguće načine za upotrebu medija u odgojno-obrazovne svrhe i razvoj dječjih potencijala.

Predavanje je namijenjeno roditeljima djece rane i predškolske dobi, nižih razreda osnovne škole, ali i svima zainteresiranima za navedenu temu. Prijava nije potrebna, a početak je najavljen u 18 sati (10. travnja 2019. godine.).

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime