“Djeca i njihovo (digitalno) djetinjstvo”

0
Komunalac add

U sklopu Dana medijske pismenosti, u Narodnoj knjižnici Vrbovec sutra u 18 sati organizirano je predavanje pod nazivom „Djeca i njihovo (digitalno) djetinjstvo“, koje će održati odgojiteljica Dječjeg vrtića Vrbovec Kristina Ljubić Nežić. Tema ovog predavanja je utjecaj medija na dijete u ranoj i predškolskoj dobi.

Posjetitelji će biti upoznati s tehnikama koje se koriste u oblikovanju medijskih sadržaja za djecu ovisno o dobi i specifičnim vrstama sadržaja koji su dostupni današnjem djetetu. Svrha predavanja je upoznati roditelje sa specifičnostima medijskih sadržaja namijenjenih djeci, pobliže objasniti tehnike koje se koriste u oblikovanju i privlačenju djece kao budućih korisnika medija te pružiti podršku i informacije roditeljima za moguće načine prevencije i zaštite djece od prekomjerne upotrebe medijskih sadržaja, kao i moguće načine za upotrebu medija u odgojno-obrazovne svrhe i razvoj dječjih potencijala.

Predavanje je namijenjeno roditeljima djece rane i predškolske dobi, nižih razreda osnovne škole, ali i svima zainteresiranima za navedenu temu. Prijava nije potrebna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime