Diverzije u Vrbovcu – kino “Garaže” na otvorenom

0
Foto: Diverzije međunarodni festival kratkometražnog filma
Komunalac add

Vrbovečka udruga mladih u suradnji s “Diversions International Short film Festivalom” organizira kino na otvorenom ove subote 29. svibnja u 20 sati ispred AKC Garaže. Diversions International Short Film Festival se po drugi put predstavlja vrbovečkoj publici izborom kratkometražnih filmova koji su na poseban način obilježili posljednje godine i izdanja festivala.

U programu koji traje otprilike 70-ak minuta prikazat će se švicarski film “All Inclusive” redateljice Corine Schwingruber Ilić, kreativni eksperimentalni film Martine Meštrović i Tanje Vujasinović “Mačka je uvijek ženska”, čudesna lutka animacija Nike Radasa “Neobična kupka gospodina Otmara” na kojem su surađivali korisnici i pacijenti Klinike za psihijatriju Vrapče, nostalgičnu obiteljsku razglednicu u obliku kolaža “Mjesto odakle vam pišem pisma” Nikoline Bogdanović i dirljivu ljubavnu priču Ines Jokoš “Izlazite li vanka?”.

Inače, Diverzije se ove godine održavaju po osmi put u Svetom Ivanu Zelini, od 5. do 8. srpnja i ovo je prilika da se još jednom saberu sve uspomene i naglasi važnost kratkometražnog stvaralaštva kao svoje umjetničke cjeline.

Ovaj program zamišljali smo prvo kao podsjetnik ovim vremenima i nastojali smo naći filmove koji odgovaraju svim turbulentnim društvenim mijenama, koje se već i prebrzo događaju. Ipak, u zadnji čas upravo smo zato i uzmakli od takve tematike i odlučili okupiti jedan krug filmova koji vrlo suptilno i nježno progovaraju o našoj podsvijesti, našoj okolini, obitelji, stvaralaštvu i psihičkim stanjima. Na projekciji će nam se pridružiti i osnivač te umjetnički ravnatelj festivala, Toma Zidić. Poželjeli smo vam svima lijepe misli i jedan veliki, snažan empatični doživljaj i iskreno se nadamo da ćete u njima uživati – poručuju organizatori.

Ulaz za posjetitelje je besplatan, a sve aktivnosti provoditi će se uz pridržavanje protuepidemijskih mjera i preporuka HZJZ-a. Podsjetimo, Kino „Garaže“ je dio projekta “AKC Garaže – 20 godina udruge VUM” koji je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture RH, Zagrebačke županije i Grada Vrbovca. Rad udruge podržava Zaklada Kultura nova.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime