Direktor eko imanja “Zrno” David Pejić finalist dodjele EU nagrade eko proizvođačima

0
Foto: facebook/ Zrno eko imanje
Komunalac add

Direktor obiteljskog eko imanja “Zrno”, David Pejić izabran je za jednog od 3 finalista EU Organic Awards-a u kategoriji “Best Organic Farmer – Male” (najbolji poljoprivrednik koji se bavi organskom poljoprivredom).

Pobjednik ovog natjecanja bit će proglašen tek početkom rujna, a ceremonija dodjele nagrada održat će se u Bruxellesu 23. rujna. Više o nagradama možete pogledati na linku.

Inače, Zrno eko imanje nalazi se u Habjanovcu, 60 kilometara od Zagreba. Površine 20 hektara, imanje je okruženo šumom te na svojim površinama i objektima objedinjuje ekološku poljoprivrednu, prerađivačku i pekarsku proizvodnju. Svi proizvodi su ekološki certificirani, bez namirnica životinjskog porijekla te izrađeni majstorskom vještinom i strašću lokalnih djelatnika.

Imanje je i mjesto odvijanja edukativnog sadržaja vezanog uz proizvodne aktivnosti te teme ekologije i održivog razvoja, dok u centru Zagreb radi Zrno bio bistro, prvi i jedini certificirani 100% eko restoran u Hrvatskoj.

Načelnik Općine Dubrava Tomislav Okroša čestitao je na ovom uspjehu. – Ponosni smo što možemo reći da se baš na području Općine Dubrava nalazi najstarije ekološko imanje u Hrvatskoj – Zrno ekološko imanje, u malenom selu lijepe i netaknute prirode, Habjanovcu. Imali smo prilike vidjeti kako se na ovom imanju uzgajaju raznolike kulture žitarica, povrća i voća koje se koriste u pripremi svježeg asortimana za bio&bio trgovine te Zrno bio bistro, a od 2011. proizvode i pekarske proizvode. Ovo imanje otvorilo je brojna radna mjesta pa tako vrijedne ruke zaposlenika brinu o svim kulturama, a glavna vodilja je rečenica “od polja do stola”. Budući da je misija ovog imanja zero – waste i održivost, Zrno nudi edukaciju i zanimljive sadržaje u području ekološke poljoprivrede i održivih stilova življenja, te se kontinuirano razvija i predstavlja primjer za budućnost ekološke, održive proizvodnje u Hrvatskoj, a koji je sada prepoznat i na europskoj razini. Čestitam na ovakvom uspjehu i drago nam je što imamo čast da je ovo imanje baš u našoj Dubravi – istaknuo je Okroša.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime