Dino Juričić: „Sportski cilj u novoj sezoni u 1. ŽNL Istok je ploviti mirno u sredini tablice!“

0
Komunalac add

NK Ban Jelačić spremno dočekuje novu sezonu 2022./23. u 1. ŽNL Istok jer je ekipa ostala na takoreći u cijelosti na okupu. Pripreme su odrađene na nogometnom igralištu u Banovu i s puno se optimizma gleda na buduće prvenstvene okršaje. Klub iz Banova krasi uz sportsko djelovanje i društveni angažman te humanitarne aktivnosti i izvrsna suradnja s Crvenim križem Vrbovec. Ban Jelačić je prošlo prvenstvo završio na 8. mjestu s time da je uspješniji bio jesenski dio.

S kojim se sportskim ciljevima kreće u novu sezonu, koje su bile klupske aktivnosti u ljetnom razdoblju i s kojim igračkim kadrom raspolaže Ban Jelačić informirao je predsjednik Dino Juričić.

Koji su sportski ciljevi u sezoni 2022./23. u 1. ŽNL Istok?

Sportski cilj u novoj sezoni je ploviti mirno u sredini tablice i zadržati odlične dečke i klapu u klubu. Trener seniora ostao je dugogodišnji kapetan Zdravko Tarandek. Pripreme su počele 25. srpnja, a na popisu imamo oko 25 seniorskih igrača, a novi su Ilija Tolić i Tomislav Kožar. Iz kluba je otišao samo trener limača Hrvoje Medverec zbog dobre ponude iz Gaja dovodi seniorsku ekipu.

Kako stojite s mlađim kategorijama nogometaša?

Ponovno su osnovani juniori koje će voditi naš najbolji strijelac Saša Uremović. Dvadesetak juniora je na popisu, a 6 ih je pristiglo u ovom prijelaznom roku. Saša nam svojim zalaganjem u radu s djecom donosi ogroman napredak i izrazito smo zadovoljni s njegovim doprinosom našem klubu. Novi trener limača je Zoran Tarandek, jedna od najvećih legendi našeg kluba. Velika želja roditelja i Uprave bio je povratak našeg Zokija na trenersku klupu kategorije koju je osnovao i s kojom je osvojio prvu ligu limača NS Vrbovec.

Koje ste sve aktivnosti provodili u ljetnom razdoblju?

Jedan od glavnih prioriteta našeg kluba je društveni doprinos našem gradu i Banovu, pa smo organizirali niz aktivnosti ovo ljeto:

– 2. i 3. srpnja cijela ekipa bila je na dvodnevnom team buildingu u Podravini. Tamo su održana natjecanja u nogometu, odbojci i pub kviz na kojem su pobijedili Benjamin Jelušić, Vilim Ronjak i Antonio Crnković.

– 9. srpnja su u Banovu održane sportske igre umirovljenika u organizaciji Crvenog Križa i Bana Jelačića, gdje smo se svi skupa odlično zabavili, a naši članovi su ponovno odradili volonterski dio posla. Ovim smo nastavili dugogodišnju uspješnu suradnju s CK Vrbovec i ravnateljicom Jelenom Mucko.

– 16. srpnja održan je tradicionalni turnir sponzora na kojem je pobjedu odnijela ekipa Cromik– Strojometal, predvođena predsjednikom i nekoliko seniora našeg kluba.

– 14. kolovoza je odigrana memorijalna utakmica protiv Vrbovca u sjećanje na Ivana Colarića Coleta i Nikolu Prpića Niksa. Predsjednik Mato Jelić i trener Vrbovca Dražen Biškup ostali su jako ugodno iznenađeni načinom rada u našem klubu.

Za pohvaliti je ogroman doprinos članova izvršnog i nadzornog odbora u radu klubu, a najviše neizostavni dvojac Anto Jozić i Stipo Pranjić kojima se pridružuju i mlađe snage. Željno iščekujemo iduću godinu kada je u planu proračuna grada Vrbovca početak izgradnje nove zgrade našeg kluba.

Ban Jelačić u novu sezonu kreće sa sljedećim igračkim kadrom: Anto Aračić, Matija Benedik, Renato Brleković, Antonio Jurić, Dino Juričić, Antonio Jurić, Luka Jurić, Mario Jembri, Josip Ćosić, Matej Hren, Leon Klanjec, Tomislav Kožar, Marko Mikulić, braća Darioi Saša Uremović, Matej Petrak, Matija Pušić, braća Ivan i Vilim Ronjak, braća Denis i Domagoj Škrinjar, Danijel Šušak, Marko Šuljak, Darko, Dražen i Zdravko Tarandek, Ilija Tolić i Matija Trošić. U pripremnom razdoblju Banovčani su odigrali 5 utakmica: Napredak (Rajić) 3:0, Strmec (Bedenica) 0:3, Klas (Mičevec) 2:2, Vrbovec 0:5 i Ostrna 2:1. Dakle, u Banovu se očekuju kvalitetne utakmice i uspješan start nogometaša Bana Jelačića u jesenskom dijelu.

 

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime