Digitalizacija društvenih domova

0
Komunalac add

Savjet mladih Grada Vrbovca u ovoj će godini realizirati projekt Digitalizacije i informatizacije društvenih domova pod nazivom #DIGIDOM. Svrha projekta je omogućiti besplatan pristup internetu za sve zainteresiraneu 10 društvenih domova na području Vrbovca. 

Time bi se potencirala međugeneracijska solidarnost, u vidu pomoći mlađih generacija starijima kod naručivanja na preglede u bolnice, pribavljanja raznih korisnih informacija dostupnih na mrežama i slično. Također, korisnici društvenih domova moći će lakše voditi i pohranjivati dokumentaciju, primjerice zapisnike sa sjednica. Početak realizacije projekta planiran je ovog mjeseca, a partner je Udruga Vrbovec Wireless koja će izvršiti terenske poslove.

U prvoj fazi potrebno je umrežiti društvene domove na način da se provede i osposobi potrebna infrastruktura. Planiramo umrežiti društvene domove u Prilesju, Poljani, Vrbovečkom Pavlovcu, Vrhovcu, Konaku, Samoborcu, Novom Selu, Negovcu, Poljanskom Lugu i Brčevcu. U drugoj fazi potrebno je pribaviti računala koja će biti dostupna krajnjim korisnicima. S tom namjerom, Savjet mladih Grada Vrbovca uputio je zamolbe za donacijom rashodovanih računala pravnim osobama, od kojih se očekuje pozitivan odgovor obzirom da je projekt društveno koristan.

Podsjetimo, na području Grada Vrbovca ukupno je četrdesetak društvenih domova. Ukoliko projekt izazove pozitivan odjek, iduće godine umrežit će se novih deset društvenih domova. Svajet mladih planira nastaviti s projektom digitalizacije dok svi društveni domovi ne budu umreženi. 

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime