Deseti jubilarni turnir Pikolo osvojili Radnik Križevci i Graničar iz Đurđevca

0
Komunalac add

Na 10. jubilarnom izdanju nogometnog turniru Pikolo za prstiće i limače u dva dana okupilo se na glavnom igralištu Gradskog stadiona Vrbovec preko 600-tinjak gledatelja, roditelja i sportskih djelatnika. Turnir prstića osvojili su nogometaši Radnika Križevci, a turnir limača igrači Graničara iz Đurđevca.

Turnir prstića

Na turniru prstića okupilo se 10 momčadi koje su bile podijeljene u 2. skupine. U skupini A bili su: Vrbovec II, Rugvica Sava (Rugvica), Zelina (Sveti Ivan Zelina) i Radnik Križevci (Križevci) i u skupinu B: Vrbovec I, Dubrava, Samobor, Dinamo Hidrel (Novo Čiče) i Bregana.

Prva polufinalna utakmica između Radnika Križevci i Samobora završila je trijumfom Križevčana 3:2. Druga polufinalna utakmica između Vrbovca i Bregane završila je u regularnom dijelu 0:0. Igrači Bregane su se boljim izvođenjem deveteraca 3:0 plasirali u finale. U borbi za treće mjesto između Vrbovca i Samobora utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 1:1. Vrbovčani su ovaj puta bili precizniji u izvođenju deveteraca 5:4 i osvojili treće mjesto. Finalna utakmica između Radnika Križevci i Bregane pripala je Križevčanima koji su pobijedili 1:0. Pobjedonosni pogodak postigao je Mikec. Trener Radnika Križevci bio je Milan Mišir, Breganu je vodio Matija Stanec, vrbovečki trener bio je Tomislav Posavec, a trener Samobora Ivan Zelenika.

NK Radnik Križevci 1. mjesto

Epitet najboljeg igrača prstića pripao je Mihaelu Mikecu, najbolji strijelac je bio Fran Prepolec, oboje iz Radnika Križevci, a najbolji vratar je bio Karlo Matijaščić iz Bregane. Nagrada fair play pripala je Samoboru.

NK Bregana 2. mjesto

Trener Radnika Križevci Milan Mišir je nakon završetka turnira dao kratku izjavu. –Tradicionalno kvalitetan i turnir i kvalitetna organizacija od strane domaćina. Zasluženo smo osvojili 1. mjesto, ali čestitam i svim drugim ekipama koje su sudjelovale na turniru. Zahvala roditeljima na potpori, navijanju i jednom lijepom sportskom druženju u Vrbovcu. Čestitke mojim igračima jer su odigrali na visokoj razini i koji su na kraju podigli pobjednički pehar na jubilarnom 10. izdanju Pikula. Vidimo se opet na godinu – istaknuo je Mišir.

NK Vrbovec 3. mjesto

Turnir limača

Na turniru limača okupilo se 11 momčadi koje su bile svrstane u 3. skupine. U skupini A bili su: Slaven Belupo I (Koprivnica), Vrbovec II; Dugo Selo i Dubrava, skupina B: Radnik Križevci, Zelina (Sveti Ivan Zelina), Brcko (Brckovljani) i Rakovec i skupina C: Graničar (Đurđevac), Vrbovec I i Slaven Belupo II.

Prva polufinalna utakmica između Graničara i Vrbovca završila je pobjedom Đurđevčana 1:0. Druga polufinalna utakmica između Slavena Belupa I i Dubrave završila je u regularnom dijelu bez pogodaka. Boljim izvođenjem jedanaesteraca igrači Dubrave 4:2 su se plasirali u finale. U borbi za treće mjesto između Vrbovca i Slavena Belupa I pobjeda je pripala mladim Koprivničancima 0:5. Strijelci su bili: Šimić 3, Sabolić i Posavec. Finalna utakmica između Graničara i Dubrave završila je pobjedom 1:0. Pobjedonosni zgoditak postigao je Vokšan.

Za najboljeg igrača turnira limača izabran je Vito Pandur iz Graničara, najbolji strijelac je bio Jakov Palčić iz Slavena Belupa I, a najbolji vratar je bio Luka Kolarek iz Dubrave. Nagrada fair play bila je dodijeljena Zelini. Pobjedničku ekipu Graničar je vodio trener Predrag Đapa, drugoplasiranu Dubravu Goran Grgić, trećeplasirani Slaven Belupo I Josip Tetec, a četvrtoplasirani Vrbovec trener Predrag Uremović.

NK Graničar 1. mjesto
NK Dubrava 2. mjesto

Na turniru Pikolo sudili su: Karlo Jurinjak (Vrbovec) i Martin Gajšek (Nova Kapela). Zapisničkim stolom turnira rukovodili su voditelj Nogometne škole Vrbovec Željko Majcen i trener Željko Jedvaj. Na turniru je kao medicinska osoba dežurna bila Jadranka Patljak.

NK Slaven Belupo I 3. mjesto

Vrhunska organizacija turnira, vrhunski ambijent i vrhunski protivnici. Izuzetno smo sretni što smo na 10. turniru Pikola osvojili prvo mjesto. To je veliki poticaj za ove naše mlade nogometaše kojima upućujem čestitke na tituli, kao i njihovim roditeljima koji su zdušno navijali za nas. Čestitke i ostalim momčadima na korektnom igranju, ponašanju i navijanju – istaknuo je trener Graničara Predrag Đapa nakon završetka turnira.

Zdenko Brezarić

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime