Deset novih vozila za patronažnu službu Doma zdravlja Zagrebačke županije

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

Dom zdravlja Zagrebačke županije od danas ima 10 novih vozila za potrebe patronažne službe ukupne vrijednosti 916.900 kuna. Ključeve triju vozila za ispostavu u Zaprešiću, po dva za ispostave u Samoboru, Velikoj Gorici i Jastrebarskom te jednog vozila za ispostavu u Vrbovcu uručio je u Zaprešiću župan Stjepan Kožić.

Obnavljanje voznog parka naših ispostava Doma zdravlja jedna je od dužnosti koja se u Zagrebačkoj županiji besprijekorno izvršava jer time osiguravamo kvalitetniju dostupnost zdravstvene zaštite našim sugrađanima – posebice onim starijim i bolesnim – rekao je Kožić dodavši kako su od 2018. godine do danas za potrebe patronaže nabavljena 53 nova automobila.

Foto: Zagrebačka županija

Patronažna služba predstavlja sponu između naših žitelja u njihovim domovima i liječnika u domovima zdravlja. Stoga koristim priliku da se zahvalim svim djelatnicima Doma zdravlja na predanom radu posebice u ovim i dalje izazovnim covid vremenima – istaknuo je Kožić.

Večeslav Bergman, ravnatelj Doma zdravlja Zagrebačke županije istaknuo je kako se svake godine za patronažu nabavlja desetak novih vozila. – Do prije tri godine mi nismo imali kućnu njegu, no kako je ona privatnim liječnicima bila neisplativa, oni su polako zatvarali svoje ustanove, a Dom zdravlja je preuzeo brigu za ljude kojima je potrebna kućna njega – rekao je Bergman dodavši kako su nova vozila „ordinacija na kotačima“ za patronažne sestre.

Foto: Zagrebačka županija

Primopredaji vozila u Zaprešiću prisustvovao je i gradonačelnik toga grada Željko Turk zahvalivši Zagrebačkoj županiji na novim vozilima kao i na svim ulaganjima u zaprešićku ispostavu, posebice u njenu kompletnu energetsku obnovu.

Inače, Zagrebačka županija 2020. godine energetski je obnovila ispostavu Zaprešić, a vrijednost radova iznosila je 4,7 milijuna kuna.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime