Deset novih slučajeva zaraze u Zagrebačkoj županiji

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije danas, 09.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 560 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 385 osoba, a 13 ih je preminulo. Trenutno su aktivna 162 slučaja.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 10 osoba (1 Grad Sveta Nedelja, 3 Grad Zaprešić, 2 Grad Velika Gorica, 2 Grad Dugo Selo, 1 Općina Pokupsko, 1 Općina Brckovljani), a izliječeno je 14 osoba.

Od 10 novooboljelih osoba 6 su kontakt prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s boravkom u BiH, 1 slučaj povezan je s ljetovanjem na obali, dok je za 2 slučaja nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 29 osoba.

U odnosu na podatke od jučer, dvije preminule osobe su s područja grada Dugog Sela i općine Brckovljani, a preminule su 4. i 7. 9 2020.

Stožer civilne Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

* Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime