Deset novih slučajeva COVID-19

0
Komunalac add

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području naše županije danas, 04.09.2020. do 10:00 sati evidentirano je 511 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 335 osoba, a 11 ih je preminulo. Trenutno je aktivno 165 slučajeva.

U odnosu na podatke od jučer oboljelo je 10 osoba  (1 Grad Sveta Nedelja, 4 Grad Zaprešić, 2 Grad Velika Gorica, 1 Grad Dugo Selo, 1 Općina Bistra, 1 Općina Jakovlje), a 7 osoba je izliječeno.

Od 10 novooboljelih osoba 8 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih, 1 slučaj je povezan s ljetovanjem na obali, dok je za 1 slučaj nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 31 osobu.

Stožer civilne zaštite Zagrebačke županije apelira na sve stanovnike da se pridržavaju svih donesenih mjera i uputa te da posebice vode računa o socijalnoj distanci. Također, pozivaju ih da izbjegavaju putovanja u zemlje u kojima je pogoršana epidemiološka situacija. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

*Podaci za novooboljele odnose se na gradove i općine u kojima oboljeli imaju prebivalište.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime