Denis Škrnjug novi predsjednik Udruge pčelara Vrbovec

0
Komunalac add

Udruga pčelara Vrbovec ima novo rukovodstvo. U subotu je na Izbornoj skupštini u Dubravi za predsjednika izabran Denis Škrnjug, dopredsjednik je Mladen Hajak, tajnik Tin Ferko, a blagajnica Jasmina Lipić.
Članovi Upravnog odbora su: Ana Kahlina, Siniša Lisjak, Zdravko Benedik, Željko Šimunek i Marijan Filko.
Članovi Nadzornog odbora su: Željko Šavorić, Goran Vdović i Tomislav Fotović.

Izvješće o prošlogodišnjem radu Udruge podnio je Željko Šimunek, koji je pored ostalog istaknuo da je velika pozornost posvećena obrazovanju pčelara, u sklopu čega su održana četiri stručna predavanja: Dario Lasić (Označavanje pčelinjih proizvoda i njihovo stavljanje na tržište Republike Hrvatske), Sulejman Alijagić (Pčelarenje s varoom bez gubitaka), Branko Lipić (Proljetni uzgoj) i Slobodan Javtić (Pripreme za zimu i uklanjanje varoe iz zajednica).

Sudjelovanjem na stručnim predavanjima, pčelari su još jednom pokazali da su skloni učenju , usavršavanju i novim saznanjima koje će moći primjenjivati na svojim pčelinjacima. Članovi udruge organizirali su 4. vrbovečke dane meda, a sudjelovali su na Kaj su jeli, Bučijadi u Ivanić Gradu te 9. Festivalu pčelarstva Zagrebačke županije .
U izvješću je istaknuto i organiziranje stručnih izleta. Pčelari su bili u Celju, Splitu, Gudovcu, Novom Sadu te u Mađarskoj.

Posebna pozornost posvećuje se mladima. Naime, 140 učenika sudjelovalo je na tradicionalnim edukativnim predavanjima o pčelama i njihovim proizvodima.
Na 9. festivalu pčelarstva Zagrebačke županije članovi Udruge dali su 20 uzoraka na ocjenjivanje. Osvojili su 4 zlatna, 8 srebrnih i 8 brončanih odličja. Šampion 16 senzorskog ocjenjivanja meda je bagremov med Dragutina Cveteka iz Vrbovca (Savska cesta).
Članovi udruge s područja grada Vrbovca lani su od Grada Vrbovca dobili pomoć u iznosu od 30 kuna po košnici.

Pčelarska udruga broji 130 članova koji raspolažu s 6.580 pčelinjih zajednica.

(Dragan Vicković)

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime