Denis Kralj: Nije istina da sam pregovarao o zelinskom otpadu

0
Komunalac add

Članovi stranke Bandić Milan 365 na odlagalištu otpada Beljavine održali su konferenciju za medije, na kojoj su od gradonačelnika Vrbovca Denisa Kralja i direktora Komunalca Mate Jelića tražili odgovor na pitanje da li je istina da će sav otpad iz Svetog Ivana Zeline ići na vrbovečkog odlagalište. Također su naveli kako imaju informaciju da je gradonačelnik Vrbovca pregovarao s predstavnicima Svetog Ivana Zeline oko prebacivanja njihovog otpada na vrbovečko odlagalište.

Na ove navode reagirao je gradonačelnik Denis Kralj:To nije istina. Čuo sam naravno da više gradova u našem okruženju ima problema s odlaganjem otpada, no iz Zeline me nije nitko niti zvao niti išta pitao o smeću. S gradonačelnikom Zeline se često viđam na sastancima i nikada nismo niti riječi progovorili o otpadu. Očito je da dečki iz Bandićeve stranke znaju više o smeću, zahvaljujem kaj su upozorili na potencijalni problem i obećavam da ću prvo njih zvati kad smeće dođe na red – rekao je Kralj.

O ovom pitanju očitovao se i direktor Komunalca Mato Jelić navodeći kako se o toj problematici nikakvi službeni pregovori nisu vodili. – Osim toga, uprava Komunalca o tome ne odlučuje, nego Gradsko vijeće. Stoga kad Gradsko vijeće o čemu odluči tako će biti. Naše odlagalište ima kapacitet za naše potrebe sljedećih 35 godina. Upoznati smo da je u Narodnim novinama objavljena odluka o zatvaranju odlagališta u Zelini, ali nije to samo Zelina. Puno gradova i općina na području Zagrebačke županije imat će problema s odlaganjem otpada. S obzirom da županijski Centar za gospodarenje otpadom još nije gotov, po svemu sudeći na kraju će država morati odrediti kamo s tim otpadom s odlagališta koja su zatvorena, ali to nije pitanje za direktora Komunalca, nego za Gradsko vijeće – zaključio je Jelić.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime