HŽ Infrastruktura obećala pomoć u rješavanju gorućih pitanja

0
Komunalac add

Na današnjem sastanku gradonačelnika Vrbovca Denisa Kralja i Uprave HŽ Infrastrukture, glavnog investitora radova na izgradnji drugog kolosijeka pruge Dugo Selo – Križevci, obje su strane zaključile kako je potrebno što ranije osigurati kvalitetnu sanaciju prometnica na području radova, jer će zbog dolaska zime promet tim cestama biti onemogućen.

Prometnice se trenutno ne saniraju jer je izvođač radova, tvrtka Hidroelektra, u financijskim problemima. Grad Vrbovec će, uz podršku HŽ Infrastrukture, tražiti da sanaciju prometnica preuzme konzorcij izvođača radova.

„Sad ćemo probati okupiti gradonačelnika Dugog Sela, te načelnike općina Gradec i Brckovljani, da zajedno uputimo dopis konzorciju izvođača u kojem ćemo tražiti da oni preuzmu sanaciju cesta i to naplate od Hidroelektre, jer je očito da Hidroelektra to ne može raditi, pa neka rade oni koji su ih angažirali“, istaknuo je Kralj.

Uprava HŽ Infrastrukture složila se i oko izgradnje željezničkog stajališta u Lonjici. Čeka se mišljenje tvrtke HŽ Putnički prijevoz, nakon čega će se početi aktivnije raditi na rješavanju tog zahtjeva.„Nemoguće je sve riješiti na jednom sastanku, ali krenuli smo u dobrom smjeru“, poručuje gradonačelnik Denis Kralj.

ChannelImages

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime