Dejan Jaić objavio kandidaturu za gradonačelnika Vrbovca, Mijo Mijatović zamjenik

0
Komunalac add

U Vrbovcu je danas održano službeno predstavljanje kandidata za gradonačelnika Grada Vrbovca Dejana Jaića i kandidata za zamjenika gradonačelnika Mije Mijatovića na predstojećim lokalnim izborima. Njihove kandidature podržava šest stranaka: HDZ, Stjepan Kožić nezavisna lista, HSS Braće Radić, BM 365 – Stranka rada i solidarnosti, HSU, HNS – liberalni demokrati.

Na samom početku okupljenima se obratio kandidat za zamjenika župana Zagrebačke županije i predsjednik HDZ-a Grada Vrbovca Damir Tomljenović. – Dragi koalicijski partneri, izuzetno mi je drago da vas mogu pozdraviti na Trgu Petra Zrinskog u predstavljanju naših zajedničkih kandidata Dejana Jaića i Mije Mijatovića. Prije četiri godine moja je stranka bila gotovo sama na izborima, a danas imamo drugačiju sliku gdje smo svi zajedno. HDZ je u četiri godine od stranke koja nije bila prihvatljiv koalicijski partner, postala stranka koja je široko prihvatljiv koalicijski partner i koja će se, po mom mišljenju, ponovno vratiti u Vrbovcu da upravlja gradom. Postavio bih samo jedno pitanje aktualnoj gradskoj vlasti, a to je zašto su ih svi koalicijski partneri napustili – poručio je Tomljenović te još jednom zahvalio svim koalicijskim partnerima i gostima na podršci.

Kandidat za gradonačelnika Vrbovca Dejan Jaić također je zahvalio svim koalicijskim partnerima. – Želim da Grad Vrbovec bude grad sigurne budućnosti, a bez vas to sigurno neću moći učiniti. Svaki kotačić u ovom nizu je bitan da 16. svibnja pobjedimo. Trebamo se okrenuti ljudima, demografskoj politici te se vratiti našim sugrađanima i sugrađankama. Dvije godine sam učio od najboljeg, pokojnog gradonačelnika Milana Bandića i vidio kako je on to radio na ulici sa svojim sugrađanima. Želim to prenijeti na Grad Vrbovec. Najbolji program ima ova koalicija – istaknuo je Jaić.

Okupljene je pozdravio i brigadir Miodrag Demo, član predsjedništva stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti te gradonačelnik Zaprešića Željko Turk. Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić naglasio je da se zajedništvom postižu rezultati. – Dejan Jaić je čovjek koji je uporan i radišan, osoba koja ima iskustva te osoba koja će stvoriti tim da u budućem mandatu u Vrbovcu  učini ono što se dosad nije učinilo. Županija je u ovom gradu realizirala niz stvari za koje su neki rekli da su učinili sami, no ljudi znaju tko je bio inicijator te na koji način je pomagao da se i ova sredina unutar Zagrebačke županije razvija. Nadam se da ćemo i dalje zajednički pomagati, realizirati, stvarati kvalitetnije uvjete za obrazovanje, razvoj gospodarstva, demografiju te na taj način pridonositi kvalitetnijem boljitku života na prostoru cijele Zagrebačke županije – rekao je Kožić.

Zamjenica gradonačelnika koja obnaša dužnost gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević osvrnula se na odnos Grada Zagreba i Zagrebačke županije te istaknula da razvoj Grada Zagreba bez Zagrebačke županije nije moguće zamisliti. – Osuđeni smo na suradnju jedni s drugima, a to znači da smo osuđeni na uspjeh. Danas smo ovdje svi zajedno, stoga ostanimo takvi i dalje. Dejan Jaić je iznimno vrijedan član našeg zagrebačkog tima. Kada vidim ovu koaliciju, ja znam da će on pobijediti. U Vrbovcu ćemo imati još jednu adresu na kojoj ćemo i mi kao Zagrepčani biti dobrodošli – poručila je.

Podršku koaliciji dali su još i Mijo Prgomet, izaslanik predsjednika HSU-a, Branko Šafran, predsjednik županijske organizacije stranke HNS – liberalni demokrati, Stanko Grčić, predsjednik Hrvatske seljačke stranke Braće Radić, Ivica Lovrić, pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje, brigadir Miodrag Demo, član predsjedništva stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti, Mato Čičak, saborski zastupnik i načelnik općine Rugvica, Dalibor Bastalec, glavni tajnik stranke BM 365, Zvonko Kunić, predsjednik stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti Zagrebačke županije, Pave Vukelić i Josip Držaić, potpredsjednici stranke BM 365 te ostali gosti.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime