Dejan Jaić: Hoće li se vrbovečko odlagalište zatrpati otpadom iz Zeline?

0
Komunalac add

Članovi stranke Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti danas su na odlagalištu otpada Beljavine održali konferenciju za medije. Tema je bila budućnost vrbovečkog odlagališta otpada. – Znamo da je nakon zatvaranja odlagališta otpada u Svetom Ivanu Zelini njihov otpad trebao ići u Dugo Selo, čemu se u tom gradu jako protive. Dobili smo informaciju bi navodno sav taj otpad trebao ići u Vrbovec – uvodno je rekao predsjednik vrbovečkog ogranka BM 365 Tomislav Puđa.

Također imamo informacija da je gradonačelnik Vrbovca pregovarao s predstavnicima Svetog Ivana Zeline oko prebacivanja njihovog otpada na vrbovečko odlagalište. Ako je to istina, smatramo da bi za takvu stvar prvo trebali znati građani, ali i Gradsko vijeće. Naš stav oko ovog pitanja je jasan. Mi nismo za tu opciju – zaključio je Puđa.

Dejan Jaić, odnedavni član vrbovečkog ogranka stranke BM 365 rekao je kako žele znati da li Grad Vrbovec pregovora oko odlaganja zelinskog otpada na naše područje. – Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo je Odluku o redoslijedu i dinamici zatvaranja odlagališta u kojoj se jasno navedi kako je 31. prosinca 2018. godine zatvoreno odlagalište „Cerovka“ u Svetom Ivanu Zelini, a taj bi otpad trebao završiti na odlagalištu „Andrilovec“ u Dugom Selu, gdje se tome izrazito protive. Znamo da kapacitet vrbovečkog odlagališta nije velik i pitanje je da li bi bio dovoljan, u slučaju dodatnog otpada iz okolice, do otvaranja županijskog Centra za gospodarenje otpadom. Ako svoje odlagalište zatrpamo, građani Vrbovca možda će zbrinjavanje svog otpada morati plaćati tri puta skuplje, jer ćemo ga morati voziti na druga odlagališta. Zato želimo odgovore, ovo nije napad na gradonačelnika, nego samo traženje konkretnih odgovora. Želimo da se gradonačelnik Denis Kralj i direktor Komunalca Mato Jelić očituju o ovom pitanju – naglasio je Jaić te dodao kako će zatražiti i tematsku sjednicu na temu vrbovečkog komunalnog poduzeća.

Na konferenciji za medije bio je i novi član stranke, vijećnik Stjepan Grošanić.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime