Davor Rostuhar u Vrbovcu predstavlja “Polarni san”

0
Komunalac add

Putopisac, novinar, fotograf i veliki avanturist Davor Rostuhar u Vrbovcu će održati multimedijalno predavanje “Polarni san”. Njegovo gostovanje najavljeno je za 24. listopada u 18,30 sati u Narodnoj knjnižnici Vrbovec i to u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige 2018. i 70. obljetnice djelovanja vrbovečke knjižnice.
Inače, Rostuhar je kroz ekspediciju “Polarni san” želio upoznati i dokumentirati posljednje tradicionalne kulture Arktika i utjecaj klimatskih promjena na život na sjeveru te poduzeti neke sportske ekspedicije kroz posljednju polarnu divljinu.

Do sada je odradio i ekspediciju do nomadskog naroda Nenet na sjeveru Sibira, uz praćenje njihove migracije preko zaleđene rijeke Ob. Ovaj avanturist posjetio je i najtradicionalniju inuitsku zajednicu na sjeverozapadu Grenlanda te pratio posljednje lovce koji kitove narvale love harpunom iz kajaka. Među njegovim brojnim pothvatima je i projekt „Hrvatska iz zraka“, koji obuhvaća sedmogodišnje dokumentiranje cijele Hrvatske iz zračne perspektive te prezentacija fotografija u prvoj hrvatskoj fotomonografiji National Geographica i jedinstvenoj outdoor izložbi na solarni pogon.

Davor Rostuhar objavio je šest knjiga te više od dvjesto reportaža i tisuću fotografija u raznim medijima.

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime