David Pejić najbolji je hrvatski mladi poljoprivrednik

0
Foto: Zagrebačka županija
Komunalac add

David Pejić iz Habijanovca kod Vrbovca, suvlasnik „Zrno eko imanja“ na kojem se proizvodi voće i povrće po načelima ekološke proizvodnje hrane, pobjednik je ovogodišnjeg izbora najbolji mladi poljoprivrednik kojeg organiziraju Ministarstvo poljoprivrede RH, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu i ambasadorica projekta za Hrvatsku Sunčana Glavak i Jutarnji list.

Drugo mjesto osvojio je Ivan Ipša, maslinar iz Oprtlja u Istri, dok je treće mjesto pripalo također poljoprivredniku s područja Zagrebačke županije, Ivanu Antunu Čegecu, uzgajivaču biodinamičke vinove loze iz Marinovca pokraj Svetog Ivana Zeline.

Primam ovu nagradu s dubokom zahvalnošću i svjestan da sam samo jedan od talentiranih poljoprivrednika u našoj državi – rekao je Pejić preuzevši nagradu u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti.

Foto: Zagrebačka županija

Inače, David Pejić prošle godine proglašen je u Bruxellesu za najboljeg europskog ekološkog poljoprivrednika u konkurenciji 200 tvrtki i pojedinaca iz 26 zemalja pobjedivši sa svojim projektom biointenzivnog vrta.

Nakon proglašenja pobjednika prema ocjeni stručnog žirija, proglašena je i pobjednica izbora prema glasovima čitatelja Jutarnjeg lista koje je osvojila priča Marije Kalistović iz Drenovaca u županjskoj Posavini.

U posljednjih nekoliko izbora titula „najbolji mladi poljoprivrednik“ pripala je mladim poljoprivrednicima iz Zagrebačke županije i to Matiji Cetiniću Frankosu iz Donjeg Laduča, Goranu Vrabecu iz Jakovlja, Ivanu Palčiću iz Vukovine i Iliji Juriću iz Velike Kosnice.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime