Dani sigurnosti u prometu – “Ostani živ i spasi živote drugih”

0
Komunalac add

Danas počinju Dani sigurnosti u prometu, kampanja međunarodne mreže prometne policije koja se ove godine održava pod sloganom „Ostani živ i spasi živote drugih“. Cilj ove kampanje jest osvijestiti javnost kako bi se smanjio broj smrtno stradalih osoba u prometu. Već petu godinu zaredom, u organizaciji međunarodne mreže prometne policije ROADPOL, kampanja se provodi diljem Europe i nastoji se uključiti što više zemalja da raznim preventivno-represivnim aktivnostima pridonesu smanjenju broja smrtno stradalih osoba u prometu.

Kampanja „Ostani živ i spasi živote drugih“ održava se do 22. rujna 2020. godine. Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke će u četvrtak, 17. rujna 2020. godine pojačano preventivno – represivno postupati prema prekršajima vožnja pod utjecajem alkohola, nepropuštanje pješaka na pješačkom prijelazu i nepridržavanje ograničenja brzine kretanja.

Također, pojačano će se postupati i prema ostalim prekršajima koji su uzroci prometnih nesreća s najtežim posljedicama. Osigurat će se maksimalna uočljivost policijskih službenika na lokacijama na kojima se događaju najteže prometne nesreće – stoji na službenoj stranici Policijske uprave zagrebačke.

 

 

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime