Dani HURIN-a – “Radio je jači nego ikada, medij kojem se vjeruje”

0
Komunalac add

Pandemija virusa Covid 19 pokazala je da je radio jači nego ikada, medij zajednice i medij kojem se vjeruje, naglašeno je na otvaranju Dana HURiN-a Hrvatske udruge radijskih nakladnika, koji su održani 6. i 7. listopada u Svetom Martinu na Muri.

Stotinjak sudionika, predstavnika lokalnih radijskih postaja, regionalnih i nacionalnih medija te predstavnici nakladnika, medijskih stručnjaka i regulatornih agencija raspravljali su o izazovima poslovanja u uvjetima pandemije koronavirusa, novom Zakonu o elektroničkim medijima i jačanju kvalitete radijskog programa. –Problema ni u radijskoj djelatnosti u ova izazovna vremena, ne nedostaje – istaknuo je na otvorenju predsjednik HURiN-a Željko Švenda te skrenuo  pažnju na činjenicu da se Dani HURiN-a održavaju u teškim vremenima za mnoge djelatnosti, pa tako i radijsku. –Poštujući epidemiološke mjere, ovakvi su susreti potrebni jer se samo razgovorom i razmjenom iskustava mogu pronaći rješenja za novonastalu situaciju – naglasio je Švenda.

Dane HURiN-a je putem video linka otvorio Tonko Obuljen, predsjednik Vijeća HAKOM-a. On je podsjetio kako se radio posljednjih godina značajno promijenio, no kako su slušatelji uvijek i dalje uz njega.

Na značaj radija, posebice u kriznim vremenima, podsjetio je i Holger Haibach, direktor Zaklade Konrad Adenauer za Hrvatsku i Sloveniju, koji je poručio da je uloga radija danas važnija nego ikada. –Jer ljudi danas razlikuju točne od lažnih informacija i radiju se vjeruje –poručio je Haibach. Dobrodošlicu u Međimursku županiju sudionicima Dana HURiN-a izrazio je župan Matija Posavec, također istaknuvši važnost radijskih postaja, posebice u specifičnim situacijama.

Uz  brojne medijske radionice i panel diskusije, uručena su i priznanja za dugogodišnje djelovanje pojedinih lokalnih radijskih postaja te jednogodišnji rad i trud radijskih djelatnika u više kategorija.

Ovogodišnji ”Zlatni mikrofon” otišao je u ruke Eve Zadro s Trend radija iz Karlovca za emisiju ”Gost dana”. ”Srebrni mikrofon” pripao je Suzani Modrušan Krošnjak s Rovinj FM-a za emisiju “Eko zona”, dok se ”Brončanim mikrofonom” okitila Agneza Szabo s Hrvatskog katoličkog radija za emisiju “Vremeplov – hrvatski kutak za povijesni trenutak”. Za najbolju akciju nagrađeni su Zabavni radio za akciju ”Kontejneri za Čučerje”, Radio Slavonija za akciju ”Prvi dan škole” i Antena Zadar za akciju ”Darivanje prvašića”. U kategoriji ”Jingle godine” nagrađeni su Perinjski radio (Penzić koji prati trendove), Radio Slatina (Internet) i Radio Drava (Tvoj top radio). U kategoriji ”Najbolja internet stranica” nagrađeni su Radio Jaska, Radio Marija i Super radio.

Komentiraj

Molimo Vas da unesete svoj komentar
Molimo Vas da ovdje unesete svoje ime